Gülşen’in adli kontrol tedbiri kaldırıldı

Bir konserinde imam hatip öğrencilerine yönelik sarf ettiği sözler sebebiyle, 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan Gülşen’in adli kontrol tedbiri kaldırıldı. Şarkıcının yurt dışına çıkış yasağı ise devam ediyor.

MAGAZİN 21.10.2022, 11:30 22.10.2022, 17:48
Gülşen’in adli kontrol tedbiri kaldırıldı

İmam hatip öğrencileri hakkında sarf ettiği sözlere ilişkin davası devam eden şarkıcı Gülşen’in ilk duruşması yapıldı. Gülşen tarafından yapılan savunma sonrasında beraati talep edildi.

İlk duruşma görüldü

20 gün kadar ev hapsinde kalan Gülşen’in ilk duruşması bugün gerçekleşti. Büyük tedbirlerin alındığı adliye koridoruna gelen Gülşen, çevredekilere görünmeden hızlı bir şekilde mahkeme salonuna geçti.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, 14 şikayetçi ve tutuksuz şekilde yargılanan Gülşen Çolakoğlu katıldı. Öte yandan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları salonda hazır bulundu.

“Sahne içerisinde arkadaşımla şakalaştım”

Savunmasını yapan şarkıcı Gülşen, şu ifadelerde bulundu:

"Bu hususta daha öncesinde de ifadeler vermiştim. Yeniden dile getiriyorum. Suçsuzum. Yargılamanın ardından beraat edeceğimi düşünüyorum. Yaşanan bu durumlar sahne içerisinde bir arkadaşım ile şakalaşmadan kaynaklandı. Sahnede duruyorken dinleyicilerin içerisinde olmak istedim. Kalabalık bir alan olduğu için bu pek mümkün olmadı. Bu nedenle sahnede bulunan bir arkadaşımdan beni seyircilerin arasına götürmesini istedim. Bir arkadaşım da bana şaka yaparak ‘Seni imam taşısın’ dedi. İmam ifadesi de bizim aramızda bu lakapla tanınan Miraç Çelenk'tir. Bu ifadenin özel bir manası yoktur. Sahne şovları sırasında devamlı olarak şakalaştığımız bir kişidir.”

“Kimseyi hedef almamıştım”

Sahne heyecanı ile bir konuşma geçtiğini ifade eden Gülşen, “Hatta bu konuşma kendisi şeklinde tamamlanmaktadır. Bunu dile getirirken ne bir kesimi ne de bir sosyal sınıfı hedefe aldım. Tekrarlamadım, alkışlatmadım, altını çizmedim, daha sonra tanıtım düşüncesiyle kullanmadım, bundan dolayı halkı düşmanlığa ve kine teşvik etmedim. Amacım asla bu değildi, bana atılı olan bu suçu işlemedim” şeklinde konuştu.

"Her alanda defalarca sözel linçe maruz kaldım”

Arkadaşıyla arasında geçen bir konuşmanın bir hedefe oturtulduğuna dikkat çeken Gülşen, “Değerlerini kırmış olabileceğim bütün insanlardan özür de diledim. Bu alanda sergilediği duruşumun ve mesleki kimliğimin bir bedeli olarak fazlasıyla mağdurum. Eşliğim, anneliğim, bedenim ve kadınlığım üzerinden birçok defa sözel şekilde istismara ve linçe maruz kaldım. Hedef olarak gösterildim. Ancak yine de düşünce ve duygumu zamanı geldiğinde dile getiren biriyim.” dedi.

“4 ay sonra çıkarılması oldukça manidar”

Sahnede yapılan bir şakanın bu denli büyümesi hakkında konuşan Gülşen, “Bu durum toplumsal duyarlılığımım açısından bir uzantı tezahürü olmadı. Yalnızca iki kişinin arasında yapılan bir şakaydı. Açıklamanın hedefi bir demeç bildirme değildi. Ancak nedense bu şekilde yapılmış gibi bir konuma getirildi. Öte yandan yayılması ve zamanlaması bana göre fazlasıyla manipülatif ve manidardır. 30 Nisan günü konser yapılıyor, videonun çıkış tarihi ise 24 Ağustos tarihidir. Arasında tam olarak 4 ay vardır” şeklinde konuştu.

Adli kontrol tedbiri kaldırıldı

Dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, ünlü şarkıcının adli kontrol tedbirini kaldırdı. Böylelikle Gülşen’in polis merkezine giderek düzenli imza atma zorunluluğu da son bulmuş oldu. 46 yaşındaki şarkıcının yurt dışına çıkış yasağı ise devam ediyor.

Yorumlar (0)