Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'ın kendisini aramamasına içerledi

Sanatçı Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne' adlı sinema filminde 'Son Aşkım' adlı şarkıyı izin almadan kullanması hakkında yeni bir açıklama yaptı.

MAGAZİN 14.03.2024, 17:11 15.03.2024, 18:03 Şeyda Gül
Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'ın kendisini aramamasına içerledi

Nuri Bilge Ceylan'ın kariyerinin en çok izlenen filmi Kuru Otlar Üstüne’de kullandığı müzikte telif ihlali yaptı. Ceylan filminde, Ferhat Göçer'e ait olan 'Son Aşkım' şarkısının izinsiz kullandı. Göçer'in müzik eserlerinin teliflerini toplamakla yükümlü MSG'nin başkanı olması, sanat dünyasında telif haklarının önemi üzerine de düşündürücü bir etki yaratırken, Habertürk telif miktarının 5 bin dolar olduğunu açıkladı.

En az 10 bin dolar

Bugün sosyal medya hesabından açıklama yapan Ferhat Göçer, Nuri Bilge Ceylan'ın kendisini hâlâ aramamasına içerlediği düşünüldü. Göçer, 5 bin dolarlık telif ücretinin Nuri Bilge Ceylan'a dava açtığı zaman 10 bin dolara ulaşabileceğini açıkladı. “Ya da diyorum ki bu zalım, telefon açmazsa… Açalım davayı…” ifadelerini kullanan Göçer, “Kazandığım paranın hepsini buradan 100 dolar 100 dolar size dağıtayım, yiyelim beraber. Sordum avukatlara en az 10.000 dolar alırsın dediler” paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)