ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı

Türkiye'nin önde gelen hastanelerinden biri olan Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, ASELSAN'ın tamamen yerli imkanlarla geliştirdiği Mobil Dijital Röntgen Cihazı (ADR-M100)'nı ilk defa kullanmaya başladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.03.2024, 17:53 15.03.2024, 18:03 Buse Önder
ASELSAN’dan bir ilk: Milli Mobil Röntgen Cihazı

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ve Prof. Dr. Ruhi Onur ile bir araya geldi. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Birimi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necla Özer de hazır bulundu.

ASELSAN Genel Müdürü Akyol'a Mobil Röntgen Cihazı'nın kullanımı hakkında bilgi verildi. Akyol, ziyaret sırasında Beyin Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı Servisinde ASELSAN Mobil Dijital Röntgen Cihazı'nın kullanım demonstrasyonunu izledi. Prof. Dr. Onur, Akyol ile birlikte yürütülen "Yapay Zekâ Destekli Karar Destek Algoritması" geliştirme çalışmaları hakkında bilgi paylaştı.

Tıp bayramında bir başarı hikayesi

ASELSAN Genel Müdürü Akyol, ziyaret kapsamında yaptığı açıklamada, "Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Mobil Dijital Röntgen Cihazını ülkemize kazandırdık" dedi.

Türk ordusunun yanı sıra sağlık sektöründe de hizmete başladıklarını bildiren Akyol, "Bu anlamlı günde, 14 Mart Tıp Bayramında yeni bir başarı hikayesine daha imza attık. Türkiye’nin önde gelen üniversite hastanelerinden Hacettepe Üniversitesine, Mobil Röntgen Cihazımızı kazandırdık. ASELSAN mühendislerinin emeği geçenleri ve Hacettepe Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Bülent Erbil ile Radyoloji Bölümünden Prof. Dr. Ruhi Onur’a teşekkürlerimi sunuyorum. Hacettepe Üniversitesi, bu ürünün sadece kullanıcısı değil aynı zamanda geliştiricisi. Hocalarımız, ürünün tasarım aşamasında değerli katkılarda bulundular" şeklinde konuştu.

ASELSAN, yine bir ilke imza attı

Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi'nde kullanılan ve şimdi seri üretime geçen cihaz, yenilikçi tasarımıyla dikkat çekiyor. ADR-M100 Mobil Dijital Röntgen Cihazı, tüm vücutta çekim yapabilen 32kW'lık güce sahip. CE sertifikasına sahip olan bu cihaz, düşük dozlarda yüksek kaliteli görüntüler elde etmeyi sağlıyor. Hareketli dikey ve yatay kolları sayesinde kolayca yönlendirilebilen cihaz, acil durumlarda hızlı çekim yapabilme özelliğiyle de dikkat çekiyor.

ASELSAN'ın medikal görüntüleme alanındaki ilk ürünü olan bu cihaz, pazara sunulmak üzere tanıtım faaliyetlerine başlandı.

Yorumlar (0)