Emina Jahovic’ten “nafaka” çıkışı: Demediğini bırakmadı

2018 senesinde 2 çocuğunun babası Mustafa Sandal ile yollarını ayıran Emina Jahovic, Ahu Yağtu ve Cem Yılmaz arasında meydana gelen nafaka olayını örnek göstererek, eski eşi hakkında demediğini bırakmadı.

MAGAZİN 04.12.2022, 10:07 05.12.2022, 09:23
Emina Jahovic’ten “nafaka” çıkışı: Demediğini bırakmadı

20 ay kadar devam eden birlikteliklerini sonlandıran Cem Yılmaz ile Ahu Yağtu’nun nafaka olayı gündemde büyük yer kaplamıştı. Ünlü komedyen boşanmanın sonrasında Ahu Yağtu'ya toplamda 10 bin dolar nafaka vermeye başladı. 2022 senesinde ise Cem Yılmaz pandemi ve dolar kurunda meydana gelen yükseliş sebebiyle nafakanın düşürülmesi adına eşi Ahu Yağtu'dan davacı oldu.

40 bin lira vermek istedi

10 bin dolarlık nafakanın düşürülmesini isteyen Yılmaz, mahkemeden nafakanın 40 bin Türk lirası olarak belirlenmesini talep etti. Mahkeme ise ünlü komedyenin isteğini kısmen onaylayarak, 70 bin Türk lirası nafaka vermesini kabul etti.

Ahu Yağtu’nun avukatı istinafa gitti

Mahkemenin verdiği karar sonrasında Ahu Yağtu'nun avukatı, istinaf mahkemesine giderek 700 bin liraya itiraz etti. Mahkemeye verilen dilekçe içerisinde Cem Yılmaz'ın kazanımlarında herhangi bir düşüş olmadığı ifade etti.

İstinaf mahkemesi, başvurunun incelenmesinin sonrasında Ahu Yağtu’yu haklı görerek kararı bozdu. Bu şekilde Cem Yılmaz’ın 10 bin dolar nafaka vermeye devam etmesine karar verildi.

10 yaşında olan oğlu Kemal adına aylık 10 bin dolar nafaka veren Yılmaz, Ahu Yağtu'ya 3 gayrimenkul ve 500 bin dolar tazminat ödemişti.

“Erkek, erkek adam gibi davranmalı”

Ahu Yağtu ile Cem Yılmaz’ın arasında meydana gelen nafaka krizi, Mustafa Sandal ile davalık olan Emina Jahovic’e soruldu.

Basın mensuplarının, “Anne çalışıyorsa, boşandığı eşinden nafaka almalı mı?” sorusunu cevaplayan Jahovic, “Bu konuya ben girmek istemiyorum ancak ben de benzer problemi yaşadım. Eski eşin sorumluluğu biraz üstlenmesi gerekiyor. Tabii ki ailesine bakması gerekiyor. Erkek, erkek adam gibi davranmalı. Evlatlarının nafakasını vermeli.” dedi.

Yorumlar (0)