Demet Akbağ: Yılmaz Erdoğan bana öyle hitap ediyor!

Yıllar boyunca beraber çalıştığı Yılmaz Erdoğan ile aralarında bir akrabalık ilişkisinin geliştiğini söyleyen Demet Akbağ, tiyatroya duyduğu sevginin kökenlerini anlattı.

MAGAZİN 16.05.2022, 00:24 16.05.2022, 16:31 Hakan Öksüz
Demet Akbağ: Yılmaz Erdoğan bana öyle hitap ediyor!

Yılmaz Erdoğan ile birçok projede beraber çalışan ünlü tiyatrocu Demet Akbağ, sanat hayatına dair bilinmeyenlerden bahsetti. Yılmaz Erdoğan ile uzun yıllar boyunca aynı sahneyi paylaştıklarını kaydeden Akbağ, "Akraba gibi olduk. Yıllar içinde gelişen bir bağ bu. Seyirci de bunu hissediyor." dedi.

"O bana 'bacım' diye hitap eder"

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı "Aydınlıkevler" isimli tiyatro oyunu sayesinde 15 yılın ardından yeniden sahneye çıktığını hatırlatan Demet Akbağ, oyunla ilgili oldukça heyecanlı olduğunu ifade etti. "Yılmaz Erdoğan bana 'bacım' diye hitap eder." diyen Akbağ, kendisinin de ona "kardeşim" şeklinde seslendiğini söyledi.

Demet Akbağ, tiyatro aşkının nereden geldiğini de anlattı. Küçükken evlerinde büyük bir radyonun olduğunu aktaran Akbağ, yıllarca heyecanla radyo tiyatrosu dinlediklerini belirtti. 

"Eve misafir gelince kızardım"

Bu nedenle eve misafir geldiği zaman sinirlendiğini hatırladığını söyleyen Demet Akbağ, "Okulda tiyato oyunlarına katıldım. Genelde kendimden daha büyük yaştaki karakterleri oynardım. Belki de anaç tavrım nedeniyledir." ifadelerini kullandı. 

Demet Akbağ ile Yılmaz Erdoğan'ın birlikte çalıştığı tiyato oyunları ve sinema filmleri şunlardır:

  • Bir Demet Tiyatro,
  • Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?
  • Bana Bir Şeyhler Oluyor,
  • Haybeden Gerçeküstü Aşk,
  • Vizontele (sinema),
  • Vizontele Tuuba (sinema),
  • Organize İşler (sinema).
Yorumlar (0)