Aşkı uğruna prenseslik unvanından vazgeçen Mako, eşiyle Japonya’dan ayrıldı 

Üniversite aşkı için Japonya prensesliğinden vazgeçen Mako, geçtiğimiz günlerde evlenmiş ve Tokyo’da mütevazı bir daireye taşınmıştı. Mako ve eşi Kei, bugün ABD’ye uçtu. Çift, ABD’de bir apartman dairesinde yaşayacaklarını bildirdi. 

MAGAZİN 14.11.2021, 13:16 15.11.2021, 11:37
Aşkı uğruna prenseslik unvanından vazgeçen Mako, eşiyle Japonya’dan ayrıldı 

Japonya Prensesi Mako, üniversitede tanıştığı sevgilisi Kei Komuro ile evlenmek için kraliyet unvanından vazgeçmiş ve bu durum ülke genelinde kargaşa yaratmıştı. Sivil sevgilisi Kei ile evlenerek Mako Komuro ismini alan eski prenses, evliliğinin ardından eşi ile Tokyo’da bir daireye yerleşmişti. Yaklaşık bir ay önce evlenen çift, bugün ise ABD’ye uçtu. Haneda Uluslararası Havaalanı’ndan kalkan 10.40 uçağı ile ABD’ye hareket eden çift, yoğun güvenlik altında havaalanına geldi ve buradan ayrıldı. 

Avukatlık sınavına hazırlanacak 

Kei Komuro, New York Barosu avukatlık sınavına hazırlanacağını ifade ederken çift, New York’ta bir apartman dairesinde yaşayacaklarını aktardı.  



Evlilikleri defalarca ertelenmişti 

Mako ve Kei’nin nişanının Mart 2018’de yapılması bekleniyordu. Hem nişan hem de sonrasında yapılacak evlilik töreni ertelenmişti. Bunun için ise Kei’nin annesinin, oğlunun eğitim masrafları için eski nişanlısından 36 bin dolarlık borç alması ve tekrar ödememesi sebep olarak gösterilmişti. 

“Borç değil hediye” 

Kei Komuro ise annesinin bu parayı borç olarak değil bir hediye olarak aldığını, üniversite borçlarından kaynaklanan finansal kriz sebebiyle evlilik için gereken parayı bulamaması sebebiyle töreni ertelediklerini aktarmış ve hakkında çıkan iddiaların da imparatorluk ailesini rahatsız ettiğini belirtmişti. 

Bunun üzerine çiftin 3 sene gecikmeli nikah töreni, Tokyo’da gerçekleştirildi. Borç krizi yeniden kamuoyunun gündemine taşınmışken Kei Komuro’nun annesi de eski nişanlısı ile anlaşmaya vardığını ve bu borç krizini noktaladıklarını açıkladı. 

Yorumlar (0)