Prenses Mako, tahtından vazgeçerek Kei Komuro ile evlendi 

Japon Prensesi Mako, üniversiteden tanıştığı erkek arkadaşı ile evlenerek kraliyet unvanından ve tahtından vazgeçti. Çift, ABD’ye gitmeden önce bir süre Tokyo’da yaşamaya karar verdi. Prenses Mako, kraliyet ailesinden ayrılan kişilere verilen 1,3 milyon dolarlık ücreti de reddetti.  

MAGAZİN 26.10.2021, 10:22 27.10.2021, 09:23
Prenses Mako, tahtından vazgeçerek Kei Komuro ile evlendi 

Japon Prensesi Mako, üniversite döneminde tanıştığı ve uzun süredir birlikte olduğu Kei Komuro ile evlendi. Bu evlilikle birlikte prenseslik unvanından ve tahtından vazgeçen Mako, eşinin soyadını alarak “Mako Komuro” ismi ile yeni hayatına başlangıç yaptı. 

İmparatorluk soyağacından çıkarılmayı bekliyor 

Mako Komuro ve eşinin evlilik evrakları, Japonya İmparatorluk İşleri Ajansı tarafından ilgili makamlara sunuldu. Bu evrakların onaylanmasının ardından Mako, imparatorluk soyağacından çıkartılacak. İmparatorluk Ajansı, bu işlemlerin hafta içinde tamamlanacağını açıkladı. 



Tokyo'da bir dairede yaşayacaklar 

İmparatorluk konutundan tüm tamamen ayrılan Mako, bir süre Tokyo’da eşi ile bir apartman dairesinde yaşayacak. Çiftin Tokyo’da ne kadar kalacağı belli değilken kısa süre sonra ABD’ye taşınacaklarını daha önceki basın açıklamasında duyurmuşlardı. Evliliğin ardından ise çiftin tekrar bir basın açıklaması yapması bekleniyor. 



1,3 milyon doları elinin tersiyle itti 

Japon kanunlarına göre kraliyet hanedanından ayrılan her üyeye 150 milyon yen yani 1,3 milyon dolarlık ödeme yapılıyor. Mako Komuro ise sade ve mütevazı hayatı seçerek bu yüksek miktardaki ödemeyi reddetti. Bu reddetme durumunda, Kei’nin annesi ve annesinin eski nişanlısından finansal yardım alması ve bunun da kamuoyunda geniş yankı uyandırmasının etkisi olduğu açıklanmıştı.  



Prenses, hayatının aşkıyla üniversitede tanışmıştı 

Mako ve Kei, 2012 senesinde gittikleri Tokyo International Christian Üniversitesi’nde tanışmış ve Eylül 2017’de de nişanlanmak istediklerini duyurmuşlardı. Çiftin ilişkisi senelerdir magazin dünyasında geniş yankı uyandırırken Şubat 2018’de Kei Komuro’nun annesi ve annesinin eski nişanlısından maddi destek aldığı ve bu konularda aile içi anlaşmazlıkların yaşandığı haberi yapılmış; Kei Komuro da bu durumu kabul eden bir açıklama yapmıştı.  



Japon İmparatoru onay verdi 

Komuro hakkında çıkan pek çok olumsuz habere rağmen Mako, Kasım 2020’de açıklama yaparak Kei ile evlenmek konusunda kararlı olduğunu belirtmişti. Yıllardır bu duruma karşı çıkan Mako’nun babası Fumihito, Kasım 2020’de çiftin evliliğine onay verdiğini açıklamıştı. Prenses Mako’nun amcası Japon İmparatoru Naruhito ise Şubat 2021’de düzenlediği basın toplantısında “Birçok kişinin memnun ve ikna olduğu ortam ümit ediyorum.” şeklinde konuşarak evliliği onayladığını kaydetmişti.  

Yorumlar (0)