Mühendisleri kıskandıran düzenek: Kablolar temas ettirilince zula ortaya çıktı 

Beşiktaş’ta bir otomobilin vites bölümündeki kabloları temas ettiren ekipler, raylı sistemle açıdan zulada tabanca ve uyuşturucuları buldu. İnanılması güç olan Ar-Ge çalışması, herkesi şoke etti. 

YAŞAM 14.11.2021, 13:40 14.11.2021, 13:56
Mühendisleri kıskandıran düzenek: Kablolar temas ettirilince zula ortaya çıktı 

İstanbul’da uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmalar ve denetlemeler aralıksız devam ediyor. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çok konuşulacak bir başarıya daha imza attı. Beşiktaş Gayrettepe’de düzenlenen bir uyuşturucu uygulamasında polis ekipleri şüpheli bir aracı durdurdu. Araçtan indirilen sürücü A.B.’nin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusunda olumsuz bir duruma rastlanmadı fakat araçtan uyuşturucu kokusu geldi.  



Araçtan uyuşturucu kokusu yükseldi 

Narkotik köpekleri tarafından kontrol edilen arabada köpekler, uyuşturucu kokusu aldı. Bunun üzerine köpeklerin dikkat çektiği vites topuzu didik didik arandı. Topuzda, orijinalinden farklı olan kablolar dikkat çekti. Kabloları deneme yanılma yoluyla birbirine temas ettirerek uyuşturucuyu bulmaya çalışan polis ekipleri, akla gelmeyecek bir yöntemi ortaya çıkardı.  



Kablolar temas ettirildiğinde, radyonun üst tarafındaki raylı sistem ortaya çıktı. Sistemi inceleyen polisler satışa hazır 14 parça uyuşturucu madde, 42 adet mermi, şarjör, ruhsatsız tabanca, cep telefonu ve uyuşturucu ticaretinden kazanılan 630 TL’yi ele geçirdi. İşlemlerini tamamlayan polis ekipleri, ele geçirilen maddeler ile A.B.’yi Beşiktaş Polis Merkez Amirliği’ne teslim etti.  

Emniyetteki işlemleri tamamlanan torbacı, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)