Yollar bayramda “kimsesiz” kaldı

“Tam kapanma” döneminde yollar ilk defa boş kaldı. Durumu fırsat bilen gazeteciler, çekim yapmak için hava araçlarını uçurdu. 

YAŞAM 13.05.2021, 13:12 14.05.2021, 09:37
Yollar bayramda “kimsesiz” kaldı

17 günlük tam kapanma döneminin başlangıcından bu yana kara yolları ilk kez boş kaldı. 29 Nisan 2021 günü 19.00’da başlayan tam kapanma döneminde işe gidip gelenler ve kısıtlamadan muaf olanlar sebebiyle kara yollarında trafik hakimdi. Fakat Ramazan Bayramı’nın ilk sabahı olan bugünde yollar adeta “kimsesiz” kaldı.



Yoğunluk yüzde 1

Kara yolları haritalarının yoğunluk hesaplama sistemine göre bu sabah saatlerinde ülke genelinde yollardaki trafik yoğunluğu yüzde 1 idi. Yolların boş olması büyük şehirlerde, özellikle de İstanbul’da kartpostallık manzaralar yarattı. Bu tarihi an, havadan görüntülendi.



Büyük şehirlerdeki gazeteciler ve fotoğrafçılar, daha önce hiç görülmeyen bu boşluğu görüntülemek amacıyla drone isimli hava araçları ile fotoğraflar ve videolar çektiler. Hem insan hem araç trafiğinin bir numaralı noktalarından olan Küçükçekmece-Avcılar ile Beylikdüzü istikametlerinin boşluğu ise görülmeye değerdi. 

Yorumlar (0)