Sağlık çalışanları, Ramazan Bayramı'nı görevlerinin başında geçiriyor

Kovid-19 salgını nedeniyle yükleri artan sağlık çalışanları, bu sene de Ramazan Bayramı’nı ailelerinden uzak bir şekilde görevlerini sürdürerek geçiriyor. 

GÜNDEM 13.05.2021, 13:22 13.05.2021, 18:08
Sağlık çalışanları, Ramazan Bayramı'nı görevlerinin başında geçiriyor

Hastalara umut olmayı sürdüren sağlık çalışanları, Ramazan Bayramı’nda ailelerinin bayramlarını telefonu ile arayarak kutluyor.

Bayramlarını, ailelerinden uzakta geçiriyorlar

Son 1 senedir Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanları, bu sene de Ramazan Bayramı’nda görevlerinin başında olmaya devam ediyor. Kovid-19’a yakalananların sayısının artmasıyla beraber sağlık çalışanlarının yükleri artarken Ramazan Bayramı’nı ailelerinden uzakta ve görev başında geçiriyor. Bayramda da görevinin başında olmaya devam eden sağlık çalışanları, ailelerinin bayramını cep telefonu ile arayarak kutluyor. 

"Yalnızca telefondan görüşebiliyoruz" 

Görevine devam ettiği için Ankara’daki annesi ile telefonla konuşarak bayramlaşan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Doğumhanesinde görevli hemşire Sema Yaman, duygularını paylaştı:

“Maalesef, bizim için yorucu bir süreç. Ailemize ve onların da bize hasret kaldığı bir dönem oldu. Yoğun bir şekilde çalıştığımız için onları görmeye gidemiyoruz. Bu sene fazla görüşemedik. Bu sürecin kısa sürede bitmesini bekliyoruz. Her şeyin bitmesini, herkesin normal sürece dönmesini istiyoruz. Hem ailelerimiz için, hem de kendimiz için bunu istiyoruz. Özledik. Yalnızca telefondan şu an görüşebiliyoruz. Akrabalarımızı gidip göremiyoruz, kardeşlerimizi, onları ziyaret edemedik, Bizim için kayıp bir yıl oldu. İnsanlar artık daha çok dikkat etmeli. Bu dönemde yasaklara, kurallara, uysunlar. Buna daha ne kadar devam edeceğiz? Biz çalışanlar olarak ne kadar buna devam edebiliriz, gerçekten bilmiyoruz. Duygusal ve bedensel anlamda artık insanlar tıkanmış ve bezmiş durumdalar. Kurallara ne kadar uyarsak süreci o kadar hızlı bitiririz. Lütfen herkes kurallara uysun.”

“Görev aşkıyla çalışıyorlar”

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Gökhan Nalbant, sağlık çalışanlarının büyük bir mücadele örneği verdiklerini belirtirken şu açıklamaları yaptı:

“Çok yoğun bir dönem içindeyiz. Pandemi süreci şu an devam ediyor. Dalgalı zamanlar yaşamamıza rağmen, sağlık çalışanları olarak biz daima görevimizin başındayız. Herkes izin yapmadan, ailesinden uzak, dinlenme fırsatı bulamadan, çocuklarından uzak kalarak bu dönemi geçiriyor. Bu sebeple çok sorun yaşamıyoruz. Ancak, vatandaşlarımızı bu önlemlere sıkı bir şekilde uymaya çağırıyoruz. Bakanlığımızın açıkladığı mesafe, temizlik ve maske kuralları çok önemli. İnanıyorum ki aşıyla da daha güzel günlere kavuşacağız. Herkes bayramda da görevinin başında. Aşkla görevlerini yerine getiriyorlar. Biz de yöneticiler olarak çalışanlarımıza gereken desteği veriyoruz”

Yorumlar (0)