Vali açıkladı: "O ilde vaka sayısı ciddi oranda arttı"

Vaka yoğunluk haritasında orta grupta yer alan Malatya'da Vali Aydın Baruş, son 3 gün içerisindeki koronavirüs vaka sayılarında çok ciddi bir artış olduğunu, vatandaşların çok dikkatli olmaları gerektiğini açıkladı.

YAŞAM 04.03.2021, 16:41 04.03.2021, 16:58
Vali açıkladı: "O ilde vaka sayısı ciddi oranda arttı"

1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından illere göre vaka yoğunluk haritası paylaşılmış ve bu haritaya göre yeni normalleşme adımları atılacağı açıklanmıştı. Söz konusu haritaya göre orta grupta yer alan Malatya'da son 3 günde vaka sayılarında çok hızlı bir artış gözleniyor.

"Dikkat edilmezse eski günlere geri döneriz" uyarısı

Normalleşme kararlarıyla birlikte açılan lokanta, restorant, kahvehane gibi kalabalık ortamları ekibiyle beraber denetleyen Vali Aydın Baruş, vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyardı. Vali Baruş, Aralık-Ocak döneminde Malatya'nın koronavirüs konusunda başarılı bir sınav verdiğini ancak vatandaşların yanlış bir algıya kapıldıklarını belirtti. "Vaka sayılarında düşüş olunca normal hayata dönebiliriz" düşüncesine kapılan vatandaşların bu beklenti ve düşüncelerinin riskli olduğunu aktaran Vali Baruş, bu düşünceye kapılmaları hâlinde eski kötü günlere geri dönülebileceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu.

Havaların ısınması sizleri yanıltmasın

Son günlerde havaların ısınması, sıcaklıkların artması ve son normalleşme kararlarıyla beraber vatandaşların rehavete kapılmalarının yanlışlığına vurgu yapan Baruş, kalabalık ortamlarda temas oranının da arttığını bu yüzden son 3 günde vaka sayısında ciddi bir artış olduğunu ve bunun da kendilerini endişelendirdiğini söyledi.

Yorumlar (0)