Tonlarca istavrit kıyıya vurdu: Kovayı alan sahile koştu

Bartın’a bağlı Amasra ilçesinde deniz suyunun soğuması sebebiyle tonlarca balık kıyıya vururken, yüzlerce kişi ellerinde kova, çuval ve poşetlerle deniz kenarına akın etti.

YAŞAM 08.09.2021, 00:09 09.09.2021, 10:04
Tonlarca istavrit kıyıya vurdu: Kovayı alan sahile koştu

Deniz suyunun bir anda soğuması nedeniyle Avara Göçkündemirci'de tonlarca istavrit kıyıya vurdu.

Yaklaşık olarak 500 metre uzunluğundaki sahil şeridi boyunca kumsal yüzeyini tonlarca istavrit kaplarken, 7'den 70'e yüzlerce yurttaş ellerinde poşet, kova ve çuvallarla balık toplamak için sahile akın etti.

Erkeği kadını çok sayıda yurttaşın ellerinde fenerlerle kıyıda biriken balıkları topladığı anlar, ilginç görüntülere sahne oldu.

"Daha önce böylesi görülmedi"

Yurttaşlardan Ramazan Şen, poyraz esmesi sebebiyle deniz suyunun aniden soğuduğunu ve son iki akşamdır ciddi bir balık akını olduğunu ifade etti.

Şen, "Ben de bu akşam yaklaşık olarak 40 kilogram balık topladım. Kendim denizciyim fakat şu ana dek buna benzer bir şey görmedim. Büyüklerimiz 20 sene evvel böyle bir şey olduğunu belirtiyor fakat bu kadar da çok miktarda değilmiş. Bu akşam binlerce kişi balığa doydu." diye konuştu.

Köy sakinlerinden Nevzat Yelkenci de denizin birden soğuması sebebiyle tonlarca istavritin sahile vurduğunu ve çok sayıda kişi gibi kendisinin de kovalarla sahile geldiğini söyleyerek, "Burada 100 kilogram balık toplayan var. Daha evvel de bu olayı yaşamıştık fakat böylesi görülmemişti." dedi. 











Yorumlar (0)