İkinci el araç piyasasında son durum

İkinci el otomobil piyasasında durgunluk devam ediyor. Oto galericiler, piyasanın ilerleyen dönemde hareketlilik kazanacağı kanaatinde.

OTOMOTİV 08.09.2021, 00:38
İkinci el araç piyasasında son durum

Normalleşme döneminin ardından hareketli zamanlar geçiren ikinci el araç piyasası, eylül ayının gelmesiyle birlikte durgunlaştı. Oto galericiler, piyasanın ilerleyen dönemde canlanacağını düşünüyor. Diğer yandan, iki ay öncesine dek ayda 15 araç sattıklarını dile getiren galericiler, şu dönemde ayda 3-4 araba satabildiklerini kaydediyor.

"Bir ayda birkaç araç satabiliyoruz"

Galerici Remzi Ulusoy, piyasada büyük bir durgunluk yaşandığını belirterek, "ÖTV matrahına getirilen indirimden kaynaklı olarak insanlar ikinci el araba fiyatlarının düşeceğini bekledi fakat ikinci el araç piyasasında an itibarıyla herhangi bir bir düşüş gerçekleşmedi. Şu anda satışlarımız bir hayli durgun. İki ay evveline dek satışlarımız çok iyiydi. Normalde bir ay içerisinde 15 araç satabilirken, şu anda 3-4 tane aracı zor satıyoruz. Piyasaların bir ay içerisinde hareketleneceğini düşünüyoruz" sözlerini sarf etti. 

"Fiyatlar sabit"

İkinci el otomobil piyasasında iki ay evveline dek bir hareketlilik olduğunu ifade eden galerici Harun Camcıoğlu ise "Piyasa bayağı bir durgun devam eder fakat bir ay sonra canlanır diye düşünüyorum. İkinci el araba fiyatları sabit bir şekilde devam ediyor ve bir süre bu şekilde gider. Yaz mevsimine doğru fiyatlar tekrar artabilir." diye konuştu. 

Yorumlar (0)