Tarlada bulunan göktaşı, müzede sergilendi!

Çorum'da bir çiftçinin tarlasında bulduğu 68 kilogram ağırlığındaki göktaşı, geçici süreyle Çorum Müzesi'nde ziyarete açıldı.

YAŞAM 02.02.2020, 12:12
Tarlada bulunan göktaşı, müzede sergilendi!

Çorum'un Alaca ilçesinde bulunan ve "Gerdekkaya gök taşı" ismi verilen 68 kilogram ağırlığındaki gök taşı, geçici süreyle sergilendiği Çorum Müzesi'nde ziyaretçi akınına uğradı.

Çiftçi Mutlu Yılmaz'ın geçen yıl nisan ayında tarlasında bulduğu gök taşı, "Uzayın Habercisi" başlığıyla oluşturulan özel vitrinde yer alıyor.

Çorum Müzesi Müdürü Metin Çakar, "Çorum Müzesi, ülkemizdeki önemli müzelerden biri. Dolayısıyla son derece yoğun ziyaretçi trafiğimiz var. Alaca ilçemizde bulunan gök taşının ilgi çekebileceğini düşünerek, tarlasında bulan vatandaşımızdan ödünç alıp sergiliyoruz. Sergiye açtığımız günden beri müzemize ziyaretçi sayısında çok ciddi artış oldu. Sırf gök taşını görmek için civar illerden gelenler var ayrıca okulların tatil olması dolayısıyla öğrenciler de aileleriyle birlikte gök taşını görmeye geliyor." ifadesini kullandı. 

Halkın ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Çakar, "Çorum Müzesi, 8 bin yıllık geçmişe sahip önemli eserlerin sergilendiği bir müze. Vatandaşlarımız Çorum Müzesi'ne geldiğinde hem 8 bin yıllık tarihi keşfetme, hem de çok nadir bulunan, belki de bir daha görme fırsatı bulamayacakları bu meteoru görme fırsatı bulacak." dedi.

"Demir dahil birçok element varmış"

Lise birinci sınıf öğrencileri Gamze Özgün ve Sultan Teke de gök taşına büyük ilgi gösterdi. 

Yarıyıl tatilini fırsat bilerek gök taşını görmeye geldiklerini söyleyen Özgün, "Duyduğumuzda çok merak ettik. Görünüşü taş ama içinde demir dahil birçok element varmış. Bizim için iyi bir tecrübe oldu." ifadesini kullandı.

"Benim için hayret verici bir parça"

İstanbul'dan tatil için Çorum'a gelen Emine Kutatgu ise, "Torunlarımla müzeyi gezmek istedik. Buraya geldiğimizde gök taşından haberimiz oldu. Daha önce hiç görmemiştim. Kısa süre burada sergilenecekmiş. Görebildiğim için çok mutluyum. Çok güzel ve benim için hayret verici bir parça." diye konuştu. 

Yorumlar (0)