Şıklığından taviz vermiyor... Aylık kazancı şaşırtıyor

Bursa’da emekli memur Ahmet Berksun, soğuk havaya karşın takım elbise ve kravatıyla simit satarak ayda 25 bin TL kazanıyor.

YAŞAM 05.03.2022, 23:27 06.03.2022, 17:44
Şıklığından taviz vermiyor... Aylık kazancı şaşırtıyor

Uzun seneler boyunca memur olarak görev yapan Berksun (64), emeklik sonrası canı sıkıldığı için yeniden çalışma karar verdi. Seyyar olarak simit satışına başlayan Berksun, memur olarak görev yaparken giydiği takım elbiselerini ise yeni mesleğinde de ihmal etmedi. Sokaklarda Berksun'u gören yurttaşlar büyük bir şaşkınlık yaşıyor. Temizliğinden ve şıklığından taviz vermeyen Berksun, günde 500 tane simit satıyor. Telefonla sipariş de alan emekli memur, aylık 25 bin TL kazanıyor. 

"Beni görenler çok şaşırıyor"

1,5 yıl evvel simit satmaya karar verdiğini aktaran Berksun, "Senelerce memurluk yaptım. Emekli olduktan sonra ise canım sıkıldı. Ben de bu işe girmeye karar verdim. Tabii eski alışkanlığım olan takım elbiseden ayrılamadım. Beni görenler çok şaşırıyor. Tabii herkesin hoşuna da gidiyor. Günde 500 kadar simit satıyorum. Bana telefonla ulaşıp sipariş veren özel müşterilerim de var. Bu işi severek yapıyorum. Hava nasıl olursa olsun takım elbisemi asla çıkartmıyorum."

Yorumlar (0)