Şehitler ormanını yakan zanlı, suçüstü yakalandı

Adana'da ilk başta şehitler ormanı, daha sonra 3 ormanlık alanın yakılması üzerine polis ekipleri harekete geçerek 50 kişilik bir ekiple ormanlık alanda, zanlıyı 5. defa 4 farklı noktada yangın çıkarırken suçüstü yakaladı. 

YAŞAM 07.10.2021, 11:33
Şehitler ormanını yakan zanlı, suçüstü yakalandı

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Kurttepe Mahallesi`ndeki şehitler fidanlığında 24 Eylül günü yangın meydana geldi. 

Yangının bildirilmesiyle birlikte bölgeye gelen itfaiye ekipleri alevleri yayılmadan kontrol altına alarak söndürdü. Yangında şehitler için dikilen çam ağaçlarından 6`sı hasasr gördü.

Zanlı suçüstü yakalandı

Sonraki süreçte 4 Ekim’e kadar 3 ayrı yerde daha yangın meydana geldi. Havanın yangın meydana gelecek kadar sıcak olmamasından ve devamlı olarak şehitler ormanında yangın çıkmasından şüphelenen Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ormanlık alanda pusu kurarak operasyon başlattı.

4 Ekim’de bu defa Çukurova ilçesine bağlı Topalak Mahallesi`nde 4 ayrı yerde yangın çıktı. 50 kişilik ekiple ormanlık alanda pusu kuran ekipler, duman çıkan noktaya intikal edince yangın çıkan yerden motosikletli bir şüphelinin kaçtığını fark etti. Motosikletli şahsı takip eden ekipler, bir süre devam eden kovalamanın ardından şüpheliyi yakaladı.

Üstünden 600 euro çıktı

Adının Ali İhsan K. olduğu öğrenilen 21 yaşındaki şüphelinin motosikletinden; pet şişede benzin, 500 TL ve 600 euro çıktı. Zanlı, polis ekipleri tarafından emniyete götürülerek sorguya alınırken, yangınlar büyümeden söndürüldü.

Polis ekipleri, orman yakmak suçundan dolayı daha önce yakalanan bir zanlının terör örgütünün talimatıyla hareket ettiği ve para karşılığı orman yaktığı şeklindeki ifadesinden hareketle Ali İhsan K.'nın herhangi bir terör bağlantısı olup olmadığını araştırdı. İfadesinde devamlı olarak babasının şiddetine uğradığını belirten Ali İhsan K., hiç sevilmediğini, son bir aydır eve hiç gitmediğini, parklarda kaldığını ve bu sebeple babasına kızıp ormanlık bölgede yangın çıkardığını öne sürdü.

Zanlı tutuklandı

Emniyet ekipleri, zanlıyla ilgili şu ana kadar bölücü terör örgütü ile bir bağlantı tespit edemese de bu konudaki çalışmaların devam ettiği aktarıldı. İfadesinin ardından zanlı, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

“İçimiz yandı”

Öte yandan Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt, şehitler ormanının yakılmasına tepki gösterdi ve “Duyunca çok üzüldük, içimiz yandı. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve bu vatan için en kıymetli varlıklarımızı şehit verdik. Bir oğlum daha olsa onu da bu vatan için şehit vermeye hazırım. Bu topraklar zor kazanıldı. Ağaçlarımız ve ormanlarımız bizim canımız. Her yanan ağaçta bir çocuğumuzu kaybetmiş gibi içimiz yanıyor. Şehitler için dikilen fidanlardan ne istiyorsunuz? Bizim Kürt, Türk, Alevi veya Sünni diye bir problemimiz yok. Bu vatan ve bu topraklar, herkese kucak açmış, o ağaçları neden yakıp bu ayrımcılığı yapıyorsunuz?” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)