Para saymaktan sıkılıp kendini tarıma verdi

Kahramanmaraş’ta yıllarca bankada çalıştı, her gün elinden milyarlarca lira geçti ama yaptığı işten hiçbir zaman tam olarak mutluluk duyamayan 38 yaşındaki Ümit Uçar, asıl huzuru tarımda bulacağını düşünüp işinden istifa etti.

YAŞAM 10.05.2021, 16:04 11.05.2021, 07:57
Para saymaktan sıkılıp kendini tarıma verdi

15 yıl boyunca çalıştığı bankadan istifa edip köyüne geri dönen Ümit Uçar (38) isimli vatandaş, Türk tarımına yeni bir boyut kazandırarak toprağa gerek duymadan çilek üretmeye başladı.

Doğup büyüdüğü topraklarda topraksız çilek üretiyor

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Şerefoğlu Mahallesinde oturan Ümit Uçar üniversiteyi bitirdikten bir süre sonra bankacılık sektöründe iş hayatına başladı.

15 yıl boyunca özel bir bankada çalışan ve daha sonra ise aynı bankada yükseldiği müdür yardımcılığı görevini yürütürken görevinden istifa edip doğup büyüdüğü köye yerleşti. 11 dönüm arazi üzerine kurulu serasında Hindistan cevizinin kabuğunu toprak yerine kullanıp toprağa lüzum duymadan çilek üretmeye başladı. 

Ürettiği çilekleri yurtiçi ve yurt dışına satan Uçar, “15 yıllık bir bankacılık deneyiminin ardından 11 dönüm üzerine kurulu seramızda topraksız çilek üretimine başladık. Burada yaklaşık 235 bin fide var. Bu tesisin toplam kapasitesi ise 150 ton. Tesisimizde aynı zamanda 4’ü sabit olmak üzere 25 kişiye de iş imkânı sağlamış olduk. İçinde bambus arılarının mevcut olduğu doğal çilek diye tabir ettiğimiz bir çilek üretimi yapmaktayız. Çileğimiz monteri cinsi bir ürün. Amerika ve Avrupa’da en fazla tercih edilenler arasında yer alıyor. Hem raf ömrü uzun hem de tadı diğer çileklere nispeten daha hoş olduğundan daha fazla ilgi görüyor” dedi.

Yorumlar (0)