Mevsimin tüm renkleri Sivas’ın göllerinde buluşuyor

Sivas’taki Karagöl, Ağgöl ve Çimenyenice gölleri turkuaz, yeşil ve mavi renkleriyle ziyarete gelenleri görmeye değer güzellikleriyle kendilerine hayran bırakıyor.

YAŞAM 06.05.2021, 17:44 07.05.2021, 11:39
Mevsimin tüm renkleri Sivas’ın göllerinde buluşuyor

Zara ilçesine bağlı Canova köyü sınırlarında yer alan Ağgöl, Karagöl ve Çimenyenice gölü ilkbahar mevsiminin gelmesiyle beraber eşsiz güzelliğine yeniden kavuştu. 

Her mevsim ayrı güzel

Görenlere adeta seyir zevki yaşatan turkuaz rengiyle Ağagöl, yeşil rengiyle Karagöl ve mavi rengiyle Çimenyenice gölleri kartpostallık görünümleriyle gezginlerin ve fotoğrafçılarında uğrak alanlarının ilk sıralarında yer alıyor.

Kış mevsiminde donarak farklı bir güzelliği barındıran göller, şimdilerde ise baharın canlı renkleriyle görsel şölen sunuyor. Eşsiz doğası ve canlı renkleriyle Sivas’taki bu göller maceracıların yanı sıra pek çok yerli ve yabancı turisti de ağırlıyor.

Gölde balık tutup güzel havaların tadını çıkarıyorlar

Tatil için İstanbul’dan kalkıp Canova köyüne gelen Abdülaziz Koçak, gölde balık tutup günü akşam etmenin ve doğayla iç içe olmanın özellikle salgın döneminde birer ayrıcalık olduğunu söyledi.

Koçak, “Şuan Karagöl’de bulunuyoruz. Bu göl 8 metre derinliğe sahip. Ormanlık ve piknik alanıyla muhteşem bir doğa harikası. Biraz daha çevresi düzenlenir, bakım yapılırsa turizme kazandırılması açısından çok daha faydalı olur. Hemen arka tarafımızda Ağgöl’ümüz var. Renkleri farklı farklı. Burası yeşil renkteyken orası mavidir. Bu göller hiç kurumaz. Buraya gelenlerde pişman olmazlar” dedi.

“Yazları çok sayıda turist geliyor”

Balık tutmak için göller bölgesine gelen Abdurrahman Koçak ise, “Buraya balık tutmak için geldik. Bu gölde sadece sazan balığı olur. Sadece balık tutmak için değil manzarası, görünümü, doğası ve piknik için alanlarıyla harika bir yer. Zaten normalde yaz aylarında bu bölge turistten geçilmiyor” dedi.

Yorumlar (0)