Mersin'de iç organları dışarıda doğdu, bir günlükken ameliyat edildi

Anne rahmindeyken bağırsağı ve karaciğerinin dışarıda olduğu belirlenen Miray bebek, doğumun sonrasında yapılan operasyonla sağlığına kavuştu.

YAŞAM 18.01.2021, 18:28 19.01.2021, 12:39
Mersin'de iç organları dışarıda doğdu, bir günlükken ameliyat edildi

Mersin'e bağlı Toroslar ilçesinde bulunan Kurdali Mahallesi'nde yaşayan Hakan ve Sultan İltaş çiftinin, bir ay evvel kızları Miray dünyaya gözlerini açtı.

Talihsiz bebeğin anne rahminde 5,5 aylıkken gerçekleştirilen kontrollerinde, bağırsağı ve karaciğerinin dışarıda olduğu ortaya çıktı.

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Prof. Dr. Arman Api ve ekip arkadaşları tarafından anne rahminde devamlı kontrolleri sağlanarak süreci izlenen bebek, doğumun akabinde ivedilikle operasyona alındı.

İyileşti

Ameliyatla vücudunun dışında olan organları olması gereken yerlere yerleştirilen Miray bebek, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

"Çaresi olmayan hiçbir dert yoktur"

Büyük bir sevinç yaşayan baba Hakan İltaş, düşüncelerini şu cümlelerle aktardı:

"İfade edilmesi imkansız fakat ister istemez insanın içinde bir umutsuzluk oluyor. Bunu asla umutsuzluk olarak nitelendirmesinler. Çaresi olmayan hiçbir dert yoktur. Doğru hekimi bulup, doğru kurumda tedavi ettirsinler. Ben evladımızı o halde gördüm. Hemşirelerimiz, üstündeki zar kurumasın diye ellerinden geleni yaptılar. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Hekimimiz de gerekli olan cerrahi operasyonu gerçekleştirdi. An itibarıyla sağlıklı ve mutluyuz.”



Yorumlar (0)