‘Fuat Avni' hesabının kullanıcısına müebbet hapis cezası!

FETÖ 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirme davasında 17 sanığın cezaları belli oldu. Sanıklardan ‘Fuat Avni’ hesabının kullanıcılarından Mustafa Koçyiğit, müebbet hapis cezası verildi. 

GÜNDEM 18.01.2021, 18:45 19.01.2021, 16:24 Hanife
‘Fuat Avni' hesabının kullanıcısına müebbet hapis cezası!

FETÖ’ye yönelik soruşturmalar devem ediyor…

Bu kapsamda, 15 Temmuz darbe girişiminde Emniyet İstihbarat Dairesi'nin ele geçirme teşebbüsüne yönelik görülen davada 17 sanığın durumu belli oldu.

17 sanık ve avukatların katıldığı Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasında, Mahkeme Başkanı Bahtiyar Çolak, sanıklarla avukatlarının esas hakkında mütalaaya karşı savunmalarını bitirdiğini söyleyerek hükmü açıkladı.

Buna göre, 17 sanıktan 2’si müebbet, 15 sanığa ise 16 yıl 6 aya kadar hapis cezası verildi. 

Fuat Avni hesabının kullanıcılarına müebbet!

"Anayasal düzeni ihlale teşebbüs” suçundan müebbet yiyen sanıklar şöyle:
-Fuat Avni hesabının kullanıcıları arasında olduğu öne sürülen eski Başbakanlık uzmanı Mustafa Koçyiğit,
-İstihbarat Daire Başkanlığı eski çalışanı Bülent Günay 

Ayrıca sanıklar, "gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan da 25'er yıl hapis cezası aldı.

"Anayasal düzeni ihlale teşebbüse" yardımdan Sanık Haşim Türker’e 16 yıl 6 ay, aynı suçtan sanık eski emniyet müdürü Akif Güngör ile eski mühendisler Nushet Şehmus Mungan, Muhammet Serhat Al Ahmet Özkan Özalp, Hamdi Özdere ve Hasan Demir de 13 yıl 4'er ay hapis cezasına mahkum edildi.

"Silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan sanık Eyüp Liste 10 yıl 6 ay, Murat Ahmetoğlu, Abdullah Öner Gazi Topal, Reşat Arıkan 8 yıl 1 ay 15'er gün, Yusuf Ziya Sarı, Nazmi Mert ve Mahmut Orak  7 yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

İDDİANAME
Sanıkların, darbe girişiminin yönetici kadrosu olan "yurtta sulh konseyi" mensuplarından Mehmet Partigöç ile irtibatlı oldukları ve olayda örgütlü şekilde silahlanma arayışına girdikleri belirtildi. Ayrıca sanıkların, darbe girişimi sırasında FETÖ’nün faaliyet ve amaçları kapsamında İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirmeye çalışarak, bütün Türkiye'de istihbarat fonksiyonlarını işlevsiz hale getirmeyi planladıkları belirtilmişti.

Sanıkların, örgüt elebaşı Gülen'in talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'na sızdırıldığı ve FETÖ’nün siyasal hedefleri doğrultusunda gizli bilgilere eriştikleri ve bunları örgüt içerisindeki "mahrem abi" ile "imamları"na aktardıkları ifade edilmişti.

Ayrıca iddianamede, 400 terabayt bilginin log kayıtlarına düşmeyecek sanal sunucu oluşturularak bilgilerin temin edilip örgüte aktarıldığının tespit edildiği belirtilmişti.
 

Yorumlar (0)