Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü gök gürültülü sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı beklenen bölgeleri sıraladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yapıldı.

YAŞAM 29.04.2024, 08:16 29.04.2024, 08:57 Hakan Öksüz
Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün Ege'nin iç kesimleri, Marmara'nın doğusu ile kuzeyi, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Orta ve Batı Karadeniz, İç Anadolu, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Öğle saatlerinin ardından Ankara'nın doğu bölgeleri, Çankırı, Kastamonu, Çorum, Kırşehir, Yozgat ve Kırıkkale'de yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek ani sel ve su baskınına karşı tedbir alınması gerektiği kaydedildi. 

Bu bölgelerde kuvvetli rüzgar var

Rüzgar çoğunlukla kuzeyli yönlerden esecek. Yurdun doğusu ile güneyinde güneyli yönlerden esecek rüzgarın orta kuvvette olması bekleniyor. Kuzey Ege ve Marmara'nın batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın kuvvetli (40 -60 km/saat) olacağı kaydedildi. 

Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi azalacak

Yurdun iç bölgeleri ile güneyinde toz taşınımı hadisesi bekleniyor. Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi ve hava kalitesi azalacak. Hava sıcaklığı yurdun doğusu ile güneyinde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yorumlar (0)