Kavrulacağız... Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı

Marmara Bölgesi'nde yarın itibarıyla hava sıcaklığının yükselerek, yaz mevsimi normallerinin 3 ila 5 derece üstünde seyredeceği öngörülüyor.

YAŞAM 20.07.2022, 18:52
Kavrulacağız... Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Erken Uyarı ve Tahmin Merkezi tarafından gerçekleştirilen açıklama doğrultusunda, bölge çapında yaz mevsimi normallerinde seyretmekte olan hava sıcaklıkları, yarın itibarıyla yükselerek hafta başına dek bölgenin batısında (Kırklareli, Edirne ile Tekirdağ’ın batısında Muratlı, Malkara, Hayrabolu) yaz mevsimi normallerinin 3 ila 5 derece üstünde seyredecek.

Termometreler 37 dereceyi gösterecek

Gün içindeki en yüksek hava sıcaklıklarının 21 ile 24 Temmuz tarihleri arasında Tekirdağ'ın batısında (Muratlı, Malkara, Hayrabolu) 34-35, Kırklareli'nde 33-34, Edirne'de 36-37 dereceler dolaylarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Öğle saatlerine dikkat

Yaz mevsimi normalleri üstündeki sıcak havalar sebebiyle öğle saatlerinde (11.00 ile 16.00 saatleri arasında) başta çocuklar, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve yaşlı yurttaşların sıcak çarpmasına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği kaydedildi.

Yorumlar (0)