İkna olup teslim oldu, ailesine kavuştu!

Mersin'de ikna edilerek teslim olması sağlanan bölücü terör örgütü PKK üyesi ailesiyle buluşturuldu.

YAŞAM 16.07.2020, 14:17 16.07.2020, 14:55
İkna olup teslim oldu, ailesine kavuştu!

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ikna edilen ve bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak teslim olması sağlanan S.Y, ailesiyle bir araya getirildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ikna çalışmaları kapsamında, bölücü terör örgütü PKK üyesi S.Y. ve ailesiyle görüşmeler yaptı. Görüşmeler neticesinde Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü PKK'nın 30 yaşındaki mensubu S.Y'nin ikna edilerek teslim olması sağlandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne davet edilen S.Y'nin ailesi ile S.Y. görüştürüldü.

Görüşmede hem aile hem de S.Y. duygulu anlar yaşadılar.

Emniyetteki işlemleri devam eden S.Y'nin yaklaşık 8 yıldır içinde bulunduğu bölücü terör örgütü PKK'dan birkaç kez kaçmaya çalıştığı fakat ölümle tehdit edildiği için bir daha teşebbüs edemediği öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, kandırılarak ailelerinden koparılan genç ve çocukların hem ailelerine kavuşturulması hem de tekrar topluma kazandırılması, masumane gibi gösterilen faaliyetlerle terör örgütlerinin çocuk ve gençleri kandırmasının engellenmesi, terör örgütüne katılanların teslim olmalarının sağlanması için ikna çalışmaları sürüyor.

Yorumlar (0)