Kılıçdaroğlu, "Man Adası" için Erdoğan'a 359 bin TL ödeyecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Man Adası" davası kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarına 359 bin TL ödeyecek. 

GÜNDEM 16.07.2020, 14:30 16.07.2020, 14:37
Kılıçdaroğlu, "Man Adası" için Erdoğan'a 359 bin TL ödeyecek!

"Man Adası" davasında yeni karar duyuruldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarına 359 bin TL ödenmesine yönelik karar alındı. 

Man Adası davası

"Man Adası davası nedir?" sorusunun yanıtı herkes tarafından merak ediliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 yılında gerçekleştirdiği bir grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan ile kardeşi Mustafa Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu yakınlarının, Man Adası'ndaki bir şirkete milyonlarca dolar değerinde para yolladığını iddia etmişti. 

Hatta söz konusu para transferlerine ait dekontlar da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından sunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yürüten Ahmet Özel ise bu iddiaların tamamen yalan olduğunu, dekontların da sahte olduğunu kaydetmişti. 

Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sunulan dokümanlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu soruşturma dâhilinde dekontların gerçek olduğu ortaya çıkmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kara para olmadığını bildirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınları hakkında takipsizlik kararı almıştı. 

Man adası nerede?

Söz konusu davada bahse konu olan Man Adası, İrlanda ile Britanya arasında bulunan bir ada. 84.000 kişinin yaşadığı ve 572 kilometrelik bir alana sahip olan Man Adası, ne Birleşik Krallık'a ne de Avrupa Birliği'ne dâhil değil.

Man Adası, dışişleri ve savunma alanlarında Birleşik Krallık'a bağlı. Yani Birleşik Krallık, Man Adası adına diplomatik anlamda ilişkilerin yürütülmesini sağlama ve savunma gibi alanlarda yetkili.

 

Man Adası, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılması için oy kullanmadı çünkü belirtildiği üzere Birleşik Krallık'ın parçası değil.

Burada ikamet eden insanlar, yine de Birleşik Krallık vatandaşı olarak anılıyorlar.

Yorumlar (0)