Hac kafilesi yola çıktı… İstanbul Havaalanı’ndan duygusal anlar

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara hareket etmeye hazırlanan hacı adayları, İstanbul Havaalanı’nda gözyaşları ve dualarla uğurlandı.

YAŞAM 07.06.2022, 11:48 07.06.2022, 17:29
Hac kafilesi yola çıktı… İstanbul Havaalanı’ndan duygusal anlar

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hacı adayları için düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı. İstanbul Havaalanı Gidiş Terminali’nde akrabalarını ve yakınlarını kutsal topraklara uğurlayan birçok vatandaş, gözyaşlarına hâkim olamadı. 

286 hacı adayı kutsal topraklara gidiyor

Düzenlenen program, Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından açıklamalarda bulunan İstanbul Müftü Yardımcısı Ahmet Aktürkoğlu, 286 hacı adayından oluşan hac kafilesini tebrik ederek, hayırlı yolculuklar temenni etti. Tören esnasında yüzlerce hacı adayının da duygusal anlar yaşadığı görüldü. 

“Uzun süredir bugünü beklediğimiz için bir duygu patlaması oldu”

Yıllardır bu anı beklediğini dile getiren hacı adayı Ayfer Gül, “Ben yaklaşık 10 senedir bu anın hayali ile yaşıyordum. Ancak maalesef başımdan bir Kovid-19 rahatsızlığı geçti. Çok zor bir dönemdi benim için. Hastanede entübe edildim, nefes borumdan ameliyat oldum. Entübe edildikten 35 gün sonra sağlığıma kavuşabildim. Çok şükür yeniden ayağa kalkabildim ve bu büyük mutluluk bana nasip oldu. Rabbime şükürler olsun. Hayırlısıyla Mescid-i Nebevi’yi göreceğiz, Kâbe’mizi tavaf edeceğiz. Allah, bu büyük mutluluğun hayalini kuran herkese nasip etsin inşallah. Ailem de bugün beni uğurlamaya geldi. Biraz duygusal anlar yaşadık. Uzun süredir bugünü beklediğimiz için bir duygu patlaması oldu” şeklinde konuştu. Törenin ardından İstanbul Havaalanı işletmecisi İGA, hac kafilesini güllerle uğurladı. 

Yorumlar (0)