Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: "Adamsan kararını açıkla!"

Partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, fiyat pahalılığı ve enflasyondaki artış hakkında, "Zillet ittifakının Türkiye aleyhtarı batık tenkitleri, tezgahları işe yaramayacak, siyasi ve ekonomik istikbalimize çomak sokamayacaktır. Bugünkü zorlukları yenecek, bunları aşacağız" sözlerini kullandı. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na "Sende Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek var mı, gözün kesiyor mu?" şeklinde bir soru da yöneltti.

SİYASET 07.06.2022, 12:29 07.06.2022, 12:29
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: "Adamsan kararını açıkla!"

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Gerçek anketi millet yapacak"

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Vicdani, ahlaki ve siyasi hiçbir ölçü tanımayan, heyecanı, iradesi olmayan, istismar, riya yalandan başka sermayesi kalmayan, problemlere başka yerlerden bakanların maskesini indirmek için mücadele ediyoruz.” sözleriyle açıklamalarına başlayan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2023’te yapılacak seçimlere hazırlanıyoruz. Akıncı cesaretiyle, derviş sabrıyla milletimize hizmet aşkıyla taşıyoruz. Kamuoyu çalışmalarıyla itibar suikastı yapanlara, siyasetimizi küçümseyenlere diyorum ki; bizi hafife alacaksınız günü geldiği zaman ağırlığınız altında ezilmekten kurtulamayacaksınız. Bizler ankete değil, milletimin ve yurdumun tertemiz insanlarına bakıyoruz. Siyasi ve dava mücadelemizi kundaklamak için bekleyen kişilere Türk milleti gününü gösterecektir. Cumhur sinesinden ortaya çıkan ittifak, her zaman ruhuna sahip çıkacaktır. Cumhur, başkanını seçecek o da Sayın Erdoğan olacaktır. Durmamız demek; Türklüğün susması anlamına gelir. Bizi durduracaklarmış, durmamız demek tarihin sessizliğe gömülmesi anlamına gelir. MHP, mücadelesine odaklanıyor, önüne bakıyor. Cumhur İttifakı Türkiye'yi yükseltme ve büyütme hedefine giriyor. Gerçek anketi yapacak olan millettir.”

Altılı masa tepkisi: “Kifayetsizliğin masasıdır”

Muhalefet partilerine, Cumhurbaşkanı adayının henüz açıklanmaması üzerinden yüklenen Bahçeli, şunları aktardı:

“Türk milletinin yüzü, Cumhurbaşkanı adayını henüz açıklayamayan zillet ittifakına dönüktür. Bu masa kifayetsizliğin, kirin ve kinin masasıdır. Bu masa, zararlı kımıl masası, zilletin mayalandığıdır. Bizim, ayaklarına çıyanların tutunduğu bir masamız yoktur. Umudumuz her zaman millettir. Dürüst, milli ve ilkeli siyaset, problemlerin aşılmasında asıl fırsat ve yegane imkandır. Elbette aziz milletimizin maceralara kapılması düşünülemeyecektir. Cumhurun iradesiyle Türkiye'nin yeni rotası çizilecektir. Bazı problemlerimiz olabilir. Problemsiz hayat, hayatsız problem yoktur. Beraber çok daha güçlü olacağımız asla unutulmamalı. Yaşam pahalılığının kuşatması mutlaka kırılacaktır. Enflasyona hiç kimse ezdirilmeyecektir. Bu çerçevede hükümet uyanık, dengeli ve dikkatli mücadelenin içindedir. Fiyatları yukarı yönlü güncelleme çabasında olan vicdansızların iyi niyetinden söz etmek mümkün değildir.”

Fiyat artışları: “Bunları aşacağız”

Fiyat artışlarına da değinen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

Akaryakıt, enerji ve gıda fiyatlarında dengesizliklerin meşru ve makul sebebi, ekonomik bir temeli yoktur. Mali ve ekonomik bağımsızlığımızı tehdit edenlere, insanlarımızın kazancına musallat olanlara asla seyirci kalınmayacaktır. Fiyatların artışı ile ilgili ajan faaliyetleri içinde olan kişilerin lekeli varlığı inkar edilemez. Bu darboğazdan Türkiye çıkacaktır. 2022 yılı ilk çeyreği GSYİH yüzde 7,3 olarak açıklanmıştır. İhracat oranlarımız rekorlar kırmaktadır. Türkiye ekonomik ve siyasi tuzakları bozmaktadır. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı arpa ve buğday alım fiyatları oldukça memnuniyet vericidir. Zillet ittifakının Türkiye aleyhtarı batık tenkitleri ve tezgahları işe yaramayacak, siyasi ve ekonomik istikbalimize çomak sokamayacaktır. Bugünkü zorlukları yenecek, bunları aşacağız.”

Finlandiya ve İsveç’in NATO başvurusu: “Hani terör insanlık suçuydu?”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusuyla ilgili yorumlarını paylaşan Bahçeli, şunları söyledi:

“Güney sınırlarımızda çatısı örülmeye çalışılan terör devleti, askeri harekatlarla önlenmiştir. Bölücü teröre Türkiye, müsaade etmeyeceğini ve merhamet göstermeyeceğini güç kullanarak ispatlamıştır. Hudutlarımızda bölücü terörün tutulması, ülkemizi tehdit ve zehirleme amacı başarılı olamayacaktır. Bölücü terör örgütüne mühimmat temin eden, silah veren ülkeleri hukuken ve ahlaken müttefiklik kategorisinde nasıl göreceğiz? Terör hani insanlık suçuydu? Türkiye'ye terör örgütlerini tercih eden NATO ülkeleri, bize göre İslam ve Türk düşmanlığının ortak paydasında bir araya gelmişlerdir. Bu tablonun, NATO'nun ilke, kuruluş ve esaslarına karşı olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir. Türkiye şu ana kadar NATO'nun sadra şifa tavrını ne yazık ki yeterince görmemiş, tespit edilen stratejilerin milli güvenliğine yararı olmamıştır. Terör örgütlerine destek vermeye devam eden NATO ülkelerinin, Türkiye'ye bakışı belliyken Finlandiya ve İsveç’e nasıl tamam diyelim? Finlandiya ve İsveç, ellerindeki kanı yıkamak zorundadır.”

Yunanistan’a tepki: “Bardağı taşırmak üzereler”

Yunanistan’a da tepki gösteren Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

“Fırat'ın doğusundan ve batısından terör örgütü sökülüp atılmalıdır. Miçotakis'in, dedeleri gibi maşalığa kalkışması bardağı taşırmak üzeredir. Adalara ziyaret düzenleyerek Türkiye'yi tahrik etmeye yeltenen Miçotakis, Ege'yi Yunan denizine dönüştürmek için yoğun çaba harcamaktadır. Miço haddini aşmaktadır. Dileğimiz Ege'nin, huzur ve barış denizi olmasıdır. Ege'de boğulmak isteyen karşımıza çıksın. Paris ve Lozan anlaşmalarına göre, Yunanistan yönetimi adaları silahlandırdığı için suçludur. 12 adanın yüzü Türkiye'ye dönüktür.”

CHP’ye seçim tepkisi: “Cumhurbaşkanı adayı olacak yürek sende var mı?”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na da eleştirilerde bulunan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

“CHP liderinin gündemi bambaşkadır. Türkiye’nin mücadelesine en ufak desteği yoktur. Devamlı olarak üç maymunu oynamakla meşguldür. CHP kayıptır, öteki partiler su kaynatmıştır. Hepsi, erken seçim yaygarasıyla kuyruğa girmektedir. Seçim, beğenseler de beğenmeseler de zamanında yapılacaktır. Seçim güvenliğiyle çağrı yapması pişkinliktir. Bu devletin hakimi, polisi, jandarması, polisi, savcısı varken, hangi vasıtalarla zillet ittifakı sandık güvenliğini sağlayacaktır. Dağdan indirecekleri teröristleri sandıklara mı dikecekler? Bunların elle tutulacak projesi yoktur. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem haricinde söyleyecekleri bir söz yoktur. Cumhurbaşkanı adayı olarak kimleri gösterecekleri tartışma konusudur. Mertsen, adamsan çık kararını açıkla. Niçin duruyorsun? Ne bekliyorsun? Sende, cumhurbaşkanı adayı yürek sende var mı, senin gözün kesiyor mu? Kılıçdaroğlu Sorosçu Kavala, terörist Demirtaş için adaylığa hazırdır. FETÖ'cü hainleri eski görevlerine iade etmek için adaylığa heveslidir. Bu zat, Türkiye önceliğimiz diyor, kendisi bile buna inanmıyor. Hikaye anlatmayın.”

Yorumlar (0)