Birçok il için sel ve dolu uyarısı: Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre, Çanakkale, Trakya çevreleri, İzmir'in batı-güney ilçeleri ile Aydın'ın kıyı bölgelerinde ve Muğla çevreleri için kuvvetli yağış bekleniyor. 

YAŞAM 16.10.2021, 09:55
Birçok il için sel ve dolu uyarısı: Bu illerde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen uyarıda, sabah saatlerinden başlamak üzere Çanakkale ile Trakya çevreleri yerel kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı açıklandı.

Kuvvetli yağış uyarısı

Batı Akdeniz, Ege, Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağışların, Kıyı Ege ve Marmara'nın batısında kuvvetli, İzmir'in batı ve güney ilçeleri ile Aydın'ın kıyı bölgelerinde ve Muğla’da yerel anlamda çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının doğu, iç ve kuzey kesimlerde 2-4 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Fırtına uyarısı

Rüzgarın, genellikle doğu ve güney yönlerden, Karadeniz ve Marmara kıyıları ile güneydoğuda kuzey ve kuzeydoğudan hafif, yer yer orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri ile Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğudan kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Dolu ve sel uyarısı

Yetkililer, hortum, kuvvetli rüzgar, dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve ani sel, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)