Almanya Başbakanı Merkel bugün Türkiye’ye geliyor

Seçimlerin ardından Almanya’da yeni koalisyon hükümeti kurulana kadar işbaşında kalacak olan Almanya Başbakanı Angela Merkel Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geliyor. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkiler her yönüyle ele alınacak.

DÜNYA 16.10.2021, 10:04 16.10.2021, 12:58
Almanya Başbakanı Merkel bugün Türkiye’ye geliyor

16 yıldır görevde olan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetine icabet ederek bugün bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İstanbul’da gerçekleşecek görüşmelerde Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkiler tüm boyutları ile ele alınacak ve iş birliğinin daha da geliştirilmesi için hangi adımların atılabileceği konusunda fikir alışverişi yapılacak.

“Türkiye bizim için önemli bir partner”

Görüşmelerde ayrıca Afganistan, Suriye ve Libya başta olmak üzere Türkiye ile Avrupa Birliği’nin ilişkileri de enine boyuna masaya yatırılacak.  

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in daha önce Merkel’in Türkiye ziyareti ile yaptığı açıklamada; Türkiye’nin kendileri için olan stratejik önemine değinmiş ve Türkiye’nin kendilerini için çok önemli bir partner olduğundan bahsetmişti. Ayrıca Almanya’da yaşayan milyonlarca insanın Türk kökenli olmasından dolayı aralarında farklı bir köprü olduğunu da vurgulamıştı.

Yorumlar (0)