Adana’da yüksek gerilim hattına kapılan Furkan, ölümden döndü

Adana’da uçurduğu uçurtma yüksek gerilim hattına takılınca oyuncağını kurtarmak isteyen Furkan da elektriğin kurbanı oldu. Ölümden dönen, 2 kolunu ve bir bacağını kaybeden 15 yaşındaki Furkan, protez kol ve bacak için yetkililerden yardım bekliyor. 

YAŞAM 07.04.2021, 17:35 08.04.2021, 11:03
Adana’da yüksek gerilim hattına kapılan Furkan, ölümden döndü

Adana Seyhan’da yaşayan 15 yaşındaki Furkan Dal, mahallesinde uçurtma uçurduğu sırada uçurtması elektrik tellerine takıldı. Dama çıkarak elindeki metal çubuk ile tellerden uçurtmasını kurtarmaya çalışan çocuk, kısa sürede akıma kapıldı.

“Üzerime toprak atın”



Furkan’ın akıma kapıldığını gören kuzeni İbrahim, Furkan’a tekme atarak onu akımdan uzaklaştırdı. Bilinci bir süreliğine yerine gelen Furkan, kuzenine, “üzerime toprak atın” diyerek elektriğin emilmesini sağladı.

Olayı gören mahallelinin ambulans çağırması ile Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Furkan, burada 1,5 aylık tedavi gördü. Tedavi sürecinde iki kolunu ve bir bacağını feda etmek zorunda kalan genç, yatağa bağımlı kaldı.

Yetkililerden yardım bekliyorlar



Babası Velit Dal’ı bir trafik kazasında kaybeden Furkan, annesiyle birlikte maddi yetersizlikler içerisinde bir evde yaşıyor. Yeniden yürümek ve tutunmak istediğini belirten genç, tedavisi için yetkililerden yardım istiyor. Devletin protez parasında yalnızca yüzde 7’lik kısmı karşıladığını ve tekrar hayata başlayabilmesi için ailesinin 1 milyon 60 bin lira ücret ödemesi gerektiğini söyleyen Furkan ve ailesi, hayırseverlerden yardım beklediklerini belirtiyor. 

Yorumlar (1)
yalcin battal 3 yıl önce
selam bu kardesimize yardim etmek istiyoruz
almanyadan yaziyoruz
mail
yalcin.battal@web.de
kendisine para göndermek istiyoruz
tesekkür ederim