'Cinsel taciz' suçundan beraat eden Arda Turan'ın davası yeniden görülüyor

Şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Şahin'e cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yargılanan Arda Turan, beraatine yönelik hükmün istinaf mahkemesince bozulması sonrası yeniden yargılanıyor.

GÜNDEM 07.04.2021, 17:36 08.04.2021, 11:03
'Cinsel taciz' suçundan beraat eden Arda Turan'ın davası yeniden görülüyor

Galatasaraylı futbolcu Arda Turan’ın, ‘cinsel taciz’ suçundan beraat ettiği dava yeniden görülüyor.

Arda Turan duruşmaya katılmadı

Arda Turan hakkında, İstanbul Bölge Adliyesi 25. Ceza Dairesinin, "cinsel taciz" suçundan verilen beraat kararını bozmasının ardından İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesinde yeniden yargılamanın ilk duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya katılmayan sanık Arda Turan ve müdahil Özlem Şahin’i, avukatları temsil etti.

Arda Turan'ın avukatı Şeref Dede, istinaf mahkemesi tarafından verilen bozma ilamına katılmadığını aktararak, "Ayrıntılı beyanlarımızı daha sonraki süreçte sunacağız. Tanık Burak Yılmaz da Fransa’da bulunuyor. Ligler tamamlandığında kendisini hazır etmeye çalışacağız.” sözlerini kullandı.

Duruşma haziran ayına ertelendi

Müdahil olarak davaya katılan Özlem Şahin'in avukatı Ahmet Can Dokur, istinafın bozma ilamına katıldıklarını söyleyerek, müvekkili ile birlikte tanık Onur Ürkmez'i de sonraki celsede hazır edeceklerini ifade etti. Şikayetlerinin sürdüğünü söyleyen avukat Dokur, sanık Arda Turan hakkında mahkemeden, zorla getirme kararı verilmesini talep etti.

Tarafların görüşlerini dinleyen mahkeme, daha sonra ara kararını açıkladı. Daha önce verilen kararın, istinaf mahkemesi tarafından bozulması ve bu mahkemenin kararlarına karşın, yasada direnme öngörülmediğine vurgu yapan mahkeme, müdahilin ve sanığın, duruşmada hazır bulunmalarına ilişkin ara karardan dönülmesine karar verdi.

İki tarafın da hazırlanması amacıyla taraflara zaman veren mahkeme heyeti, duruşmayı 16 Haziran 2021 tarihine ertelediğini açıkladı.

Neler yaşanmıştı?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, müşteki-sanık sıfatıyla Arda Turan'ın, "ruhsatsız silah taşıma, korku, kaygı veya panik yaratacak şekilde ateş etme, cinsel taciz” suçları kapsamında 3 yıl 3 aydan 12 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Bir diğer müşteki-sanık Berkay Şahin’in, hakaret suçu kapsamında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi 11 Eylül 2019 tarihinde karara bağladığı davada, sanık Berkay Şahin'in, Arda Turan'a ilişkin hakaret suçunun, kasten yaralamaya tepki olarak işlenmesi sebebiyle bu suçtan ceza verilmesine yer olmadığına karar vermişti.

Mahkeme, sanık Arda Turan'ın ise "cinsel taciz" suçu kapsamında beraatine hükmederken Arda Turan’a, "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 15 gün, "silahla ateş etmek" suçundan 10 ay, "ruhsatsız silah taşıma" suçundan 10 ay olmak üzere toplamda ise 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Sanık Arda Turan'ın geçmişinde kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin bulunmamasını dikkate alan mahkeme, cezaların ayrı ayrı hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

Yerel mahkemenin kararını bozdu

Yerel mahkemenin Galatasaraylı Futbolcu Arda Turan'a "cinsel taciz" suçu yönünden verdiği beraat kararını, İstanbul Bölge Adliyesi 25. Ceza Dairesi bozdu. Kararda, Arda Turan'ın işlediği iddia edilen "cinsel taciz" suçunun, öngörülen ceza miktarının 3 aydan 2 yıla hapis ve adli para cezası olduğu hatırlatılırken "basit yargılama usulü" yönünden yeniden değerlendirilmesi için dosyanın bozulması gerektiği açıklanmıştı.

Yorumlar (0)