Yerli karpuza hasret kaldılar

Yıllık 300 bin tonla Tükiye’nin önemli miktarda karpuz üretimi ihtiyacını karşılayan Bilecik, yerli karpuza hasret kaldı. Pazar esnafı Mustafa Yıldız, karpuz fiyatlarının düşmesi için yerli karpuzun çıkmasını beklediklerini söyleyerek, 2 buçuk ay sonra tezgahlardaki yerini alacağını belirtti.

TARIM 22.04.2024, 14:35 23.04.2024, 14:04 Melina Ay
Yerli karpuza hasret kaldılar

Bilecik, Türkiye'nin önemli tarım bölgelerinden biri olup, karpuz üretiminde de önemli bir konuma sahiptir. Genellikle yaz aylarında hasat edilen karpuzlar, Bilecik'in verimli topraklarında da yetişiyor. İklim ve toprak yapısı karpuz yetiştiriciliği için uygun olduğundan, her yıl yaklaşık 300 bin ton karpuz üretiliyor. Osmaneli ilçesinde ise, karpuz üretimi oldukça yaygındır. Yaz mevsimi gelmediğinden dolayı tezgahlarda İran karpuzu sattıklarını bundan dolayı da fiyatların pahallı olduğunu söyleyen pazar esnafı Mustafa Yıldız, fiyatların düşmesi için yerli karpuzu beklediklerini ifade etti.

“2 buçuk ay sonra yerini alacak”

Satıcı Mustafa Yıldız, şuan tezgâhları İran karpuzun tezgâhları süslediği belirterek, "İran karpuzlarımız biraz şu an pahalı. Tezgâhlarda şu an daha dilim olarak satılıyor. Ama Osmaneli karpuzu çıktığı zaman bu fiyatlarımız ucuzlayacak. Bilecik'in Osmaneli ilçesi ağırlıklı olmak üzere il genelinde her yıl yaklaşık 300 bin ton karpuz üretiliyor. Yerli karpuzumuzun 2, 2 buçuk ay sonra tezgahlardaki yerini alacak" dedi.

Yorumlar (0)