Süper Lig'de bugün şampiyonluk günü! İşte iki rakibin maçlarının muhtemel 11'leri

Süper Lig'de rekorlarla tarihe geçen şampiyonluk yarışı bugün sona erecek. Son haftaya 3 puanlık avantajla giren Galatasaray, Konyaspor deplasmanında sahaya çıkarken, Fenerbahçe ise İstanbulspor'u evinde yenerek rakibinin puan kaybetmesini bekleyecek. İşte ayrıntılar ve muhtemel 11'ler…

SPOR 26.05.2024, 16:53 26.05.2024, 16:57 Buse Önder
Süper Lig'de bugün şampiyonluk günü! İşte iki rakibin maçlarının muhtemel 11'leri

Süper Lig'de heyecan dorukta, şampiyon bugün belli oluyor. Lider Galatasaray, Konyaspor deplasmanında sahaya çıkarken, Fenerbahçe ise Kadıköy'de İstanbulspor'u ağırlayacak. Şampiyonluk yarışında Galatasaray avantajlı durumda; sarı-kırmızılı ekip, son haftaya 3 puan önde giriyor ve berabere kalsa bile şampiyonluğunu ilan edecek.

‘Şampiyon’ sloganları ile karşılandı

Galatasaray taraftarları, takımlarını Florya'dan coşkuyla uğurlayarak Konya'da "Şampiyon" tezahüratlarıyla karşıladı. Galatasaray'da cezalı Hakim Ziyech dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

Ev sahibi Konyaspor ise küme düşme hattının sadece 1 puan üzerinde yer alıyor ve en az 1 puan alarak Süper Lig'de kalmayı garantilemek istiyor.

Fenerbahçe bir mucize bekliyor

Fenerbahçe, küme düşen İstanbulspor'u yenmek zorunda ve aynı zamanda Galatasaray'ın mağlubiyet haberini beklemek zorunda.

Geçen hafta derbi zaferiyle şampiyonluk yarışını son haftaya taşıyan Fenerbahçe'de önemli eksikler bulunuyor. Batshuayi, İrfan Can Eğribayat, Mert Hakan Yandaş, Jayden Oosterwolde ve Alexander Djiku cezaları nedeniyle, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Rade Krunić ve Serdar Aziz ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.

Muhtemel 11'ler

Konyaspor: Slowik, Ahmet, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, N'Zonzi, Ndao, Ethemi, Çikalleshi.

Galatasaray: Muslera; Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn; Torreira, Kerem Demirbay; Barış Alper, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Icardi.

Fenerbahçe: Livakovic; Mert, Becao, Çağlar, Ferdi; Osayi, Szymanski, Fred, Tadic; Dzeko, Serdar Dursun.

İstanbulspor: Mücahit, Modestas, Okan, Coly, Vefa, Jackson, Loshaj, Ali Yaşar, Sambissa, Mendy, Emrehan.

Maçların hakemleri belli oldu

Galatasaray'ın deplasmanda Konyaspor ile oynayacağı maçı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu'nun yardımcılıklarını Murat Tuğberk Curbay ile Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Muhammet Ali Metoğlu olacak.

Mücadelede VAR hakemi olarak Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Pol van Boekel görev yapacak.

Yorumlar (0)