Okan Buruk resmi imzayı attı, rotayı çizdi: “Hedef şampiyonluk!”

Galatasaray'ın teknik direktörlüğüne getirilen Okan Buruk için imza töreni düzenlendi. Genç teknik adam şampiyonluk için iddialı açıklamalar yaptı.

SPOR 24.06.2022, 14:06 24.06.2022, 17:39
Okan Buruk resmi imzayı attı, rotayı çizdi: “Hedef şampiyonluk!”

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk için imza töreni gerçekleştirdi. 48 yaşındaki Buruk, imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Dursun Özbek’in de katıldığı imza töreninde, yönetim kurulu ve çok sayıda basın mensubu yer aldı.

“Hedeflerimiz çok büyük”

Hedeflerinin şampiyonluk olduğunu ifade eden Okan Hoca, "Hem ben hem de sizler hoş geldiniz. Büyük Galatasaray taraftarına saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Hedeflerimiz büyük. Benim için çok değerli ve önemli bir görev. Sayın yönetim kuruluna ve başkana, beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Yönetimimize ve başkanımıza da hayırlı olsun. Onların gelmeleriyle taraftarlarımızın heyecanlanmaya başladı. Bu durum kombineleri de etkiledi. Hedeflerimiz asla değişmeyecek. Hedefimiz şampiyonluk. Ben, ekibim, oyuncularımız, başkanımız, buradaki herkes elinden gelenin en iyisini ortaya koyacak." şeklinde konuştu.

"Oyuncularımıza güveniyoruz"

Rakiplerine üstünlük sağlayan bir takım hayal ettiğini aktaran Buruk, "Geçen sezon yaşanan mutsuzluğu ortadan kaldıracağız. İşimize başlayacağız, taraftarları heyecanlandıracağız. Taraftarlarımız bizden transfer bekliyor. Ben de bu arada transfere yoğunlaştım. Ayrıca yönetimimiz de öyle. Yönetimimiz, iyi bir kadro için elinden geleni yapıyor. Bu sebeple biz de elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Taraftarımızın hak ettiği güzel günleri, mutluluğu getireceğiz. Dominant, üstünlük kuran bir takım kuracağız. Şu anki oyuncularımıza güveniyoruz. Geçen yılı kapattık fakat tüm oyuncularımızı ayağa kaldıracağız. En büyük hedefimiz şampiyonluk. Sinerji oluşturacağız. Şampiyon olan ve Avrupa'da boy gösteren bir Galatasaray istiyoruz." açıklamasını yaptı.



Futbolculuk kariyeri

Galatasaray altyapısında futbola başlayan ve 9 yıl sarı-kırmızılı formayı giyen Okan Buruk, 1999-2000 sezonunda UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'ya ulaşan kadronun en kritik futbolcularından biri oldu.

Futbolculuk zamanında Okan Buruk, Galatasaray'da 7 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

Okan Buruk, kariyerinde İtalya'nın Inter kulübünün haricinde Beşiktaş ve o sezonki ismiyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi.

Başakşehir'i şampiyon yaptı

Futbolculuk kariyerini son vermesinin ardından sonra teknik direktörlük yapmaya başlayan kan Buruk; Elazığspor, Sivasspor, Gaziantepspor, Göztepe, Akhisar, Rizespor ve Medipol Başakşehir'i çalıştırdı. Okan Buruk, teknik direktörlüğünü yaptığı Başakşehir ile 2019-2020 sezonunda Süper Lig şampiyonluğunu kazanırken, 2017-2018 sezonunda ise Akhisar Belediyespor ile Türkiye Kupası'nda şampiyonluğu elde etti.

Yorumlar (0)