Milli boksör Büşra Işıldar son 16 turunda!

Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 75 kiloda ringe çıkan milli boksör Büşra Işıldar, Kazak Nadezhda Ryabets'i 5-0 yenerek son 16 turuna yükseldi.

SPOR 11.05.2022, 21:44 12.05.2022, 12:37 Hakan Öksüz
Milli boksör Büşra Işıldar son 16 turunda!

Kadınlar Boks Şampiyonası, Türkiye'de düzenleniyor. Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından organize edilen turnuvada Kazak Nadezhda Ryabets ile karşılaşan milli boksör Büşra Işıldar, zorlu maçı 5-0 kazandı. 75 kiloda ringe çıkan milli boksör, bu galibiyetle adını son 16 tutna yazdırdı.

"İlk maçım olduğu için heyecanlıydım"

Organizasyonun üçüncü gününde çıktığı maçı kazanan milli boksör, heyecanını yenmekte güçlük çektiğini kaydetti. İlk maçı olduğu için heyecanlandığını söyleyen Büşra Işıldar, "Yeteneklerimi tam anlamıyla sergileyemedim ancak kazandım. Şampiyon olmak için 5 maçı kazanmalısınız." dedi.

Organizasyon öncesi oldukça iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini kaydeden Işıldar, "Bütün yeteneklerimi sergileyerek çalışmamın karşılığını almak istiyorum. Kalan maçlarımı da kazanarak dünya şampiyonu olmayı hedefliyorum." ifadelerini kullandı.

Son 5 aydır zorlu bir çalışma kampına girdiklerini kaydeden antrenör Baykan Arslan, genç boksör Büşra Işıldar'ın henüz 18 yaşına girdiğini ve heyecanlı olduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)