Ukrayna-Rusya Savaşı'nda bir ilk

Ukrayna Başsavcılığı, Sumi şehrinde 62 yaşındaki sivili katlettiği gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan Rusya askeri Vadim Shishimarin’in (21) yargılanmasına başlanacağını açıkladı. Shishimarin, ülkede sivil kayıplar sebebiyle yargılanan ilk Rusya askeri olacak.

DÜNYA 11.05.2022, 22:16
Ukrayna-Rusya Savaşı'nda bir ilk

Rusya’nın Ukrayna’yı hedef alan saldırıları sürerken, Ukrayna Başsavcılığı, bir sivilin ölümüne ilişkin olarak bir Rusya askerinin yargılanmasına başlanacağını bildirdi. Rusya askeri hakkında, Sumi'de 62 yaşındaki sivili katlettiği gerekçesiyle iddianame hazırlandığını duyuran yargı makamları, bahse konu askerin Moskova Bölgesi 4. Tank Kantemirov Tümeni'nden Vadim Shishimarin olduğunu açıkladı.

Shishimarin'in an itibarıyla gözaltında tutulduğu belirtilen açıklamada, “Savcılar ve müfettişler, onun savaş geleneklerini ve yasalarını ihlal etmeye ve tasarlayarak katletmeye karıştığına ilişki yeterli sayıda kanıt topladılar.” ifadeleri kullanıldı. 

"10-15 sene ya da müebbet"

Ukrayna Başsavcısı Iryna Venediktova, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Rusya askerinin 10 ila 15 sene veyahut müebbet hapis cezasıyla yargılanacağını aktardı.

Rusya askerinin 28 Şubat tarihinde Sumi bölgesinde bulunan Chupakhivka köyünde bisikletiyle seyir halinde olan 62 yaşındaki bir sivili katlettiği öne sürülüyor.

Savcılar, Shishimarin da aralarında olduğu Rusya askerlerinin olayın yaşandığı gün tekerlekleri patlamış olan çalıntı bir araçla köye giriş yaptığı kaydedilerek, yolda telefonla konuşan yaşlı adamı gördüklerini ve kendilerini ihbar etmemesi amacıyla Shishimarin'in aracın camından açtığı ateşle yaşlı adamı katlettiğini ileri sürdü.

Yorumlar (0)