Ligin dibinde hesaplar karıştı! 4 takım kader maçına çıkacak

Trendyol Süper Lig'den düşmesi kesinleşen üçüncü takım netleşti. Yarın oynanacak maçlar, düşme potasındaki 4 takımın kaderini belirleyecek. İşte düşme hattındaki takımlar için ligde kalma senaryoları...

SPOR 25.05.2024, 21:15 27.05.2024, 10:14 Hakan Öksüz
Ligin dibinde hesaplar karıştı! 4 takım kader maçına çıkacak

Trendyol Süper Lig'den düşmesi kesinleşen VavaCars Fatih Karagümrük, Samsunspor'u 3-1 mağlup ederek lige veda etti. Bu sonuçla birlikte Karagümrük, puanını 40'a yükseltti.

Karagümrük, Pendikspor'u alt lige itti

Karagümrük'ün puanını 40'a çıkarması, halihazırda işi bir hayli zorlaşan Pendikspor'un ligden düşmesini kesinleştirdi.

Pendikspor, yarın Gaziantep FK'yi yense bile üçlü averajda Karagümrük ile Ankaragücü'nün gerisinde kalıyor.

Ligden düşme adayları

Böylece ligden düşmesi kesinleşen takımlar İstanbulspor, Fatih Karagümrük ve Pendikspor oldu. Yarın oynanacak maçlar neticesinde bir takım daha küme düşecek. Ligden düşecek son takım; Ankaragücü, Hatayspor, Konyaspor ve Gaziantep FK'den biri olacak.

Hatayspor nasıl ligde kalır?

Hatayspor'un işi oldukça zor. Hatayspor ligde kalabilmek için yarın Rizespor'u yenmek zorunda. Hatayspor, galip gelmesi halinde Konyaspor'un Galatasaray'a yenilmesini ve Ankaragücü'nün Trabzonspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Konyaspor nasıl ligde kalır?

Yarın sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak Konyaspor, maçtan en az 1 puanla ayrılması halinde ligde kalmayı garantileyecek. Konya ekibi, mağlubiyet durumunda ise Ankaragücü ve Hatayspor'un son maçlarında puan kaybetmesini bekleyecek.

Ankaragücü nasıl ligde kalır?

Ankaragücü, Trabzonspor deplasmanında kazanırsa diğer sonuçlara bakmadan ligde kalacak. Beraberlik durumunda ise ligde kalabilmek için Hatayspor'un puan kaybetmesi beklenecek.

Gaziantep FK nasıl ligde kalır?

Gaziantep FK, ligden düşmesi kesinleşen Pendikspor maçından en az 1 puan alırsa ligde kalmayı garantileyecek. Puan kaybı durumunda Gaziantep ekibi, Hatayspor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

Yorumlar (0)