Galatasaray Kulübü'ne Finansal Fair Play müjdesi

Galatasaray Spor Kulübü, bütün şartlara tam uyum göstermesi sebebiyle, UEFA Uzlaşma Anlaşmasının bitimine henüz 1 yıl olmasına rağmen anlaşma kapsamından çıkıldığını ve mali, sportif ve idari kısıtlamaların tümünün kaldırıldığını açıkladı.

SPOR 18.06.2021, 17:40 19.06.2021, 14:37
Galatasaray Kulübü'ne Finansal Fair Play müjdesi

Galatasaray, resmî internet sitesinden yaptığı açıklamada, Finansal Fair Play kısıtlamalarının kaldırıldığını açıkladı.

“Mali, idari ve sportif kısıtlamalar kaldırıldı”

Sarı-kırmızılılar, UEFA Uzlaşma Anlaşmasına ilişkin resmi siteden bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada,13 Haziran 2018 tarihinde UEFA ile imzalanan Uzlaşma Anlaşması'na tam uyum göstermesi sebebiyle anlaşma kapsamında öngörülen tarihten 1 yıl erken çıkmak için 2021’in Şubat ayında başvuruda bulunulduğu hatırlatıldı. Bu başvuru sonrası UEFA’nın söz konusu birimlerinin, kulübün son 3 mali yıl sonuçlarıyla birlikte 2020-2021 öngörüleri kapsamındaki incelemelerinden sonra anlaşmanın bütün şartlarına tam uyum gösterdiğinin tespit edildiği belirtildi.

Bu kapsamda, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Birimi Baş Müfettişi Sn. Yves Leterme’nun Galatasaray Kulübü’ne gönderdiği bir yazıyla birlikte Galatasaray’ın, Uzlaşma Anlaşması kapsamından çıktığı açıklandı. UEFA’nın bu kararıyla birlikte anlaşma çerçevesinde uygulanan sportif, mali ve idari kısıtlamaların tamamının kaldırıldığı duyuruldu.

Galatasaray’ın konuya ilişkin açıklaması:

Yorumlar (0)