Aziz Yıldırım: "Aday olmayacağım ama hep buradayım"

Aziz Yıldırım, kongre öncesinde düzenlediği basın toplantısında uzun süren sessizliğini bozdu. Yıldırım, “Aday olmayacağım.” diyerek konuşmasına başladı ve deyin yerindeyse Ali Koç’a ateş püskürdü. 

SPOR 24.06.2021, 13:38 25.06.2021, 09:49
Aziz Yıldırım: "Aday olmayacağım ama hep buradayım"

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanı Aziz Yıldırım, kongre öncesinde bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, “Bir daha seçimde aday olmayacağım.” cümlesi ile başladı ve şu şekilde devam etti: “Ben aday olmayacağım ama arkadaşlarımdan biri aday olmak isterse onu desteklerim. Ben bundan sonra her yerde olacağım. Taraftarın yanında olacağım. Locada değil protokolde oturacağım.” 

“Beni kendine rakip görme Ali Koç” 

Yıldırım: “Ali Koç’un içine ben ve arkadaşlarım kaçmış. Buradan kendisine bir kez daha söylüyorum, beni kendine rakip görme Ali Koç. Biz, Fenerbahçe’nin ferdiyiz. Bu saygıdeğer insanlar, bu kulübün her zaman hizmetinde oldu. Bizler yönetici olarak değil dost ve arkadaş olarak hizmet verdik. Bizi içinden at, bizi düşman olarak görme. Bizimle rakip olabilmen için önce 20 sene başkanlık yapıp şampiyonluklar ve başarılar kazanıp, stadı yıkıp yeniden yaptırıp, Can Bartu’yu, Dereağzı’nı ve Topuk Yaylası’nı yıkıp yeniden yaptırıp sonra da hapse girmelisin.” 



“Bugüne kadar sabrettim, bundan sonra susmam” 

Yıldırım: “Bugüne kadar sabrettim, bundan sonra susmam da sabretmem de. Senin yanındakiler hep ‘Aziz Yıldırım’a göstereceğiz.’ diyorlar. Kimse ban bir şey gösteremez! Her gecenin bir sabahı yoktur, bunu öğrenin. Beni de daha fazla kızdırmayın! Ayıp denen bir şey var. Ben sustukça siz üstüme geliyorsunuz. Ben 30 senemi bu kulübe verdim, ben Fenerbahçe’nin kendisiyim. Beni yeniden bu işe soyundurmayın. Korku dağları sardı her yanınızı. Gidip ‘Boykot yapacaklar.’ diyorsunuz. Biz Fenerbahçeliler, boykot yapmayız. Ahlaksızlar! Ben gidip de başkalarının söylediklerini yapmam ama siz de beni şikayet etmeyin. ‘Finansal konuşuyor.’ demişsiniz. Konuşacağım tabi. Sen 3 senedir ‘Enkaz aldık.’ diyorsun. Benim de arkadaşlarımın da bu kulüp hakkında suistimali varsa mahkeme orada. Git de bizi mahkemeye ver. Ama ben sizi vereceğim, bunu bilin.” 

“3 senedir enkaz edebiyatı yapıyorsun” 

Yıldırım: “3 senedir enkaz edebiyatı yapıyorsun. Ben bu kulübe 50 tane tapu aldım. Bugün Fenerbahçe’nin malı, borcundan fazla. Senin yönetimin geldiğinden beri acaba bir tane ağaç dikti mi? Kulübün oraya bir tane bekçi kulübesi yaptınız sadece. Ali Koç, buraya neden geldiğinin henüz farkında değil. 16 bin kişi seni beyaz atlı prens sandı. Geldin, prensesi uçurdun ama Fenerbahçe küme düşüyordu be küme! ‘Ben size şampiyonluk sözü vermedim.’ diyorsun. Sen Fenerbahçe Başkanısın! Başkan olan herkes bu sözü vermek zorundadır.” 



“2 senede 500 milyon dolar para girdi” 

Yıldırım: “Bu kulübe 2 senede 500 milyon dolar para girdi. Bu kadar paraya ne oldu? Ben, 17 teknik adamla çalıştım. Sen diyorsun ki ‘Antrenör bulamıyoruz.” Sen parayı verdikten sonra herkes gelir. Bana ver 10 milyon Euro bak ben kimleri getiriyorum. Sen önce bir gerekeni yap. Yapmayacaksan da aday olmaz. Serdar’ı transfer edeceğine git de Ramos’u ve Benzema’yı getir. Biz Anelka’yı aldık da Daum yüzünden adam yedekte oturdu. Biz, dünya yıldızlarını aldık. Senden de bunu bekliyoruz. ‘Para yok.’ diyorsan bırak kardeşim. Sende para çok diye bu insanlar seni seçti. Barcelona’ya yılda 17 milyon Euro veriyorsun. Tottenham ile de aranın iyi olduğunu söylüyorsun ama oralardan kimse gelmedi buraya. Fenerbahçe kan kaybediyor. Anadolu takımına döndü.” 

“Basketbolda marka yaptık ama...” 

Yıldırım: “Basketbolda marka yaptık ama Fenerbahçe’nin şu anda bulunduğu durum beni çok üzüyor. Ali Koç, ‘Basketbol takımını A.Ş. yapıyorum.’ derse, ben o takımı alıp başına da Obradovic’i getiririm. Bizde para çok. Sen benimle yarışamazsın. Ben sokakta büyürken sen pamuklara sarıldın. O yüzden en azından yanına sağlam yöneticiler al da kendine yakışan şekilde yürü.” 



3 Temmuz meselesi 

Yıldırım: “Ali Koç, ‘3 senede çok sıkıntı çektim.’ diyor. Hapis mi yattın? Pandemi döneminde bir hafta evden çıkamadın herhalde onu söylüyorsun. Biz hapisteyken de sen yönetimde değildin, kaçıp gitmiştin. Bize sormadan 3 Temmuz süreciyle ilgili hareket ediyorsunuz. Etmeyin! Konuyu bilen biziz, bize sorun. Rahmi Koç’a karşı sevgin ve saygım var kendisi beni hapiste ziyaret etti. Rahmi Koç’u kırmamak için bir şey söylemek istemiyorum ama Ali Koç çekinmeden konuşuyor. Seni affetmem, bunu bil. Seni, bu seyirciyle göndereceğim. Hoş takım şampiyon olsaydı niyeti gitmekti. Gittikten sonra da ardından ‘Fenerbahçe şampiyon, Ali Koç başkan’ sloganı duymak istiyordu. Olmadı.” 

Yorumlar (0)