CHP'nin DEM'li başkanının ilk icraatı İstiklal Marşı'nı kaldırmak oldu

CHP'den belediye başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız’ın seçilmesinin ardından ilk icraatının meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını kaldırmak olduğu ortaya çıktı.

SİYASET 05.05.2024, 19:04 Şeyda Gül
CHP'nin DEM'li başkanının ilk icraatı İstiklal Marşı'nı kaldırmak oldu

Belediye meclis üyelerinin aktardığı bilgiye göre, 2 Mayıs’ta canlı yayınlanmadan yapılan toplantıda İstiklal Marşı ve saygı duruşunun gündemde uygulanmadığı aktarıldı.

CHP’liler sessiz kaldı

30 yıl MHP'nin yönetiminde olan Toroslar Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerinde DEM Parti ile ittifak kuran CHP’nin yönetimine geçti. Aydınlık gazetesinde yer alan haberde, CHP'li  Abdurrahman Yıldız'ın Toroslar Belediyesi'ndeki ilk icraatının büyük bir skandal olduğu ifade edildi. İlk icraatın Meclis toplantılarının açışında okunan İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşu gündemini iptal etmek olduğu ifade edilen haberde, MHP’li meclis üyeleri duruma tepki gösterirken CHP’liler ise sessiz kaldığı bilgisine yer verildi.

Toroslarımızda oynanan kirli oyunu bir kez daha gözler önüne sermiştir

Konuya ilişkin yaptığı açıklama yapan MHP Mersin İl Başkanı Ömer Gürsoy, Abdurrahman Yıldız’ın göreve gelir gelmez ilk icraatının meclis toplantılarında İstiklal Marşımızın okunmasını ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasını engellemek olduğunu kaydetti. “İstiklal marşının Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolüdür ve ulusal değerimizdir. ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımızdan bugün korkanlar oldu” diyen Gürsoy, belediye başkanının CHP ve DEM meclis üyeleri tarafından bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşımızın okunmasına hep birlikte karşı çıkılmasının Toroslarımızda oynanan kirli oyunu bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getirdi.

Kararda onayı olan herkesi şiddetle kınıyoruz

“Milliyetçi Ülkücü Hareketin Neferleri olarak bizler, Şanlı Türk Bayrağımız, İstiklal Marşımız ve kutsal tüm değerlerimiz üzerinde oyun oynayan ve hesap yapanların hesaplarını bozmasını biliriz” diyen Gürsoy, İstiklal Marşımızdan rahatsızlık duyarak belediye meclisinde okunmasına izin vermeyen başta belediye başkanı ve kararda onayı olan herkesi şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Gürsoy, “Yaşanan bu hadiseyi de Türk toplumunun ve Toroslar’da mukim hemşerilerimizin vicdanına bırakıyoruz” şeklinde konuştu.

Affedersiniz Türk diyen bile oldu

Daha önce de Türk olarak anılmaktan üzüntü duyduğunu ifade eden CHP’li Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Bana neler demediler ki. Affedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm” paylaşımıyla tepkileri üzerine çekmişti.

Yorumlar (0)