Bahçeli'den İmamoğlu çıkışı: İddialar doğruysa görevden alınmalı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne karşı başlatılan teftişe yönelik değerlendirmeler yaptı. Bahçeli, ''Eğer İddialar doğruysa belediye başkanı başta olmak üzere tüm sorumlular görevden el çektirilmeli'' sözlerini kullandı.

SİYASET 30.12.2021, 11:39 31.12.2021, 10:02
Bahçeli'den İmamoğlu çıkışı: İddialar doğruysa görevden alınmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’nın İBB'ye karşı başlattığı teftişi ''Terör örgütüyle bağlantısı olanları belediyede işe alanlar bu eylemleri sabit görülürse görevden el çektirilmeli'' ifadeleriyle değerlendirdi.

“İddialar doğruysa İmamoğlu, İstanbul’a ihanet etmiştir”

''Suçluyu koruyan kişi suç işlemiştir'' sözlerini kullanan Devlet Bahçeli, şunları söyledi:

''Terör örgütüyle bağlantılı olanları belediyede işe alanların bu eylemleri sabit görülmesi halinde Büyükşehir Belediye Başkanı başta olmak üzere kimsenin gözünün yaşına kesinlikle bakılmamalıdır. Suçluyu koruyan kişi suç işlemiştir. Eğer iddialar doğruysa İBB Başkanı, İstanbul’a ihanet etmiştir. Bu da cezasız kalamaz. Bu durumu, bir araya gelip marşlar söyleyerek kurtaramazlar.''

“Kentin suyuna zehir karıştırırlarsa ne olacak?”

Bunun bir milli güvenlik problemi olduğunu ifade eden MHP lideri, 'İBB Başkanı, teröristleri işe almak yerine işsiz güçsüz vatandaşlarımızın problemine çözüm olmalıdır. Ancak bunu yapmamıştır. Belediyede işe alınan teröristler milli güvenlik sorunudur. Mesela bunlar, yarın bir gün İstanbul'un suyuna zehir karıştırırlarsa ne olacak ne yapacağız?'' sözlerini kullandı.

“HDP’den medet ummak, ülkeye yapılan kötülüktür”

Devlet Bahçeli, HDP'nin ziyaretlerini anımsattı ve muhalefet partilerine eleştirilerde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''CHP’nin ve ittifak ortaklarının HDP güzellemeleri tamamen gayri millilik. HDP'den medet ummak, ülkeye karşı en büyük kötülüklerdendir” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)