Virüs salgını Oscar'ı da etkileyecek!

Çin'in Wuhan şehrinde kendisini gösteren ve bitçok ölüme neden olan koronavirüsü, 92. Oscar Ödülleri yayınını da etkiledi. Çin devlet kanalı yetkilileri, muhabirlerinin dışarı çıkamayacak olması nedeniyle törenin kırmızı halı seromonisini yayın kapsamı dışında bıraktı.

KÜLTÜR-SANAT 29.01.2020, 19:13
Virüs salgını Oscar'ı da etkileyecek!

Çin devlet kanalı CCTV, bu yıl 92’ncisi yapılacak olan Oscar Ödülleri öncesi geleneksel kırmızı halı geçidini, kötüleşen corona virüsü krizi sebebiyle televizyonda yayınlanmayacağını duyurdu.

Tören, bant yayın olarak verilecek

Çinli TV ekibi ve muhabirler salgından dolayı evlerinden dışarı çıkmayacak. Bu nedenle Oscar töreni bant yayın olarak verilecek.

Habere göre, bu yayın planı önümüzdeki günlerde corona virüsünün durumuna göre değişebilir.

Çin'de "eğlence yayınları" azaltılacak

Çin medya düzenleyicisi, sağlık kriziyle ilgili daha fazla haber verilmesini sağlamak amacıyla ülke çapında "eğlenceli" TV yayınlarını azaltacaklarını bildirdi. 

Çinliler eve hapsoldu

Birçok seyirci kararı, sosyal medyadan eleştirdi. Zira, evden çıkamayan Çinliler, zaman geçirmek televizyon yayınlarını tercih ediyor.

Çin’deki corona salgını, sinema sektörünü de vurdu. Ülkede kutlanacak yeni yıl öncesi alınan karantina kararıyla 1 milyar dolar gişe kaybı yaşanacağı öngörülüyor.

Virüs sebebiyle 106 kişinin öldüğü, vaka sayısının 6 bini aştığı ve 44 bin kişinin karantinada tutulduğu Çin’de kapatılan sinema salonları nedeniyle sinema sektörü de zor zamanlar yaşayacak.

Yorumlar (0)