Yolcu otobüsü, kamyon ve otomobiller birbirine girdi: En az 10 ölü, 39 yaralı

TAG Otoyolu'ndaki zincirleme trafik kazasına ilişkin açıklama yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, ilk belirlemelere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 39 kişi yaralandığını duyurdu.

GÜNDEM 26.05.2024, 20:57 26.05.2024, 22:22 Şeyda Gül
Yolcu otobüsü, kamyon ve otomobiller birbirine girdi: En az 10 ölü, 39 yaralı

Mersin-Adana kara yolu Tarsus Yenice Kavşağı'nda bir yolcu otobüsün de karıştığı zincirleme trafik kazası medyana geldi. Aralarında şehirlerarası yolcu otobüsü ile kamyon ve otomobillerin olduğu araçların zincirleme trafik kazasına karıştığını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar etti.

Çok sayıda ölü ve yaralı var

Ölü ve yaralıların olduğu bildirilen kaza bölgesine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler, araçlarda sıkışanları güçlükle çıkardı.

10 vatandaş hayatını kaybetti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazaya ilişkin açıklama yaptı. Vali Pehlivan, kazada ilk belirlemelere göre 10 kişinin öldüğünü, 39 kişi yaralandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

Kazayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsünün Mersin ili Tarsus İlçesi Yenice Mahallesi mevkide otobanda 2 binek araç ve 1 kamyonla çarpıştığını söyledi. İlk belirlemelere göre kazada maalesef 10 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 39 vatandaşın ise yaralandığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

3 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından kazayla ilgili yaptığı paylaşımda, Mersin'in Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkiinde TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazası haberini derin üzüntüyle öğrendiğini ifade etti. Kazayla ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığının bilgisini veren Bakan Tunç, “Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)