The Times'tan çarpıcı "İdlib" başyazısı!

İngiliz The Times gazetesi, İdlib'de yaşanan gelişmelere ayırdığı başyazısında askeri eyleme geçmenin bedeli olduğunu ancak Suriye'de eylemsizliğin bedelini İdlib halkının ödediğini belirtti.

GÜNDEM 13.02.2020, 13:12 13.02.2020, 13:19
The Times'tan çarpıcı "İdlib" başyazısı!

İngiliz The Times gazetesinin bugünkü sayısında yer alan başyazıda, 9'uncu yılına giren Suriye iç savaşında 22 milyon Suriyelinin yarısının yerinden edildiğinin, bunun 6 milyonunun ise Suriye'yi terk ettiğinin altını çizdi.

The Times'ın başyazısında, "Askeri eyleme geçmenin daima bir bedeli vardır ancak Suriye gösteriyor ki eylemsizliğin de bir bedeli var ve bunu İdlib halkı ödüyor." denildi.

İdlib kentinde sivil binaların maruz kaldığı bombardımanın halkı dondurucu hava şartları altında yerlerinden kaçmaya zorladığına dikkat çekilen başyazıda, bölgedeki çoğu kriz gibi bunun da etkilerinin Avrupa'ya doğru yayılacağı uyarısı yapıldı.

İngiliz The Times gazetesinin başyazısında, "şimdiden 1 milyon insanı yerinden eden" İdlib vilayetindeki gelişmelerin Türkiye ile AB (Avrupa Birliği) arasındaki sığınmacı anlaşmasını da tehdit ettiğine vurgu yapıldı.

Türkiye'nin İdlib kriziyle ilgili NATO ile de temas kurduğu ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen Suriye rejimine yönelik kınamaların anımsatıldığı başyazıda şöyle denildi:

"Ancak bu, yardımın mutlaka geleceği anlamına gelmiyor. NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü), 2012 yılında Türkiye ile Suriye sınırına 6 füze bataryası yerleştirmiş fakat Ankara'nın isteği üzerine 2015 yılının Ekim ayında bunları geri çekmişti."

Yorumlar (0)