Kabin memurları kazadan şikayetçi olmadı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşanan uçak kazasında kabin memurlarının ifadeleri alındı. Memurların şikayetçi olmadığı öğrenildi.

GÜNDEM 13.02.2020, 13:22
Kabin memurları kazadan şikayetçi olmadı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 5 Şubat akşamında yaşanan ve 3 kişinin hayatını kaybetmesi, 180 kişinin ise yaralanmasıyla sonlanan uçak kazası hakkında soruşturma devam ediyor. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçu üzerinden başlattığı soruşturma kapsamında şu ana kadar ifadesi alınan 165 kişi arasında 4 kabin memurunun da olduğu ortaya çıktı.

Kabin memurlarının ifadelerinde uçağın inişinin ardından pistten çıktığı, yaşanan kazadan dolayı kimseden şikayetçi olmadıkları belirtildi.

İfadeleri alınacak 13 kişi kaldı

İfadeleri alınan yolcuların bir kısmı şikayetçi olurken bir diğer kısmı ise şikayetçi olmamayı tercih etti. Şu anda ise 5'i yabancı 8'i Türk 13 yolcunun ifadesinin alınmadığı tespit edildi.

Kara kutu Almanya'da incelenecek

Uçağın kara kutusunun ise kaza kırım ekibi ve ABD'den gelen uçağın üretici firması Boeing yetkilileriyle Almanya'ya götürüleceği ortaya çıktı. Burada incelenecek olan kara kutu hakkındaki ön raporun önümüzdeki 1 ay içerisinde soruşturmayı yürüten başsavcılığa ulaştırılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar (0)