Teröristlere ait EYP malzemeleri bulundu

Tel Abyad'da bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu teröristlere ait el yapımı patlayıcı (EYP) malzemeleri bulundu.

GÜNDEM 30.07.2020, 16:56
Teröristlere ait EYP malzemeleri bulundu

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bölücü terör örgütü PKK/YPG'den temizlenen Barış Pınarı Harekatı bölgesinde örgütün daha önce karargâh olarak kullandığı bir ev tespit edildi. Evde yapılan aramada 5 savunma tipi el bombasının yanı sıra EYP (el yapımı patlayıcı) yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ve Şanlıurfa MİT Bölge Daire Başkanlığı ekipleri tarafından bölücü terör örgütü PKK/YPG'nin faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bu çerçevede Tel Abyad'da şu anda boş olan, Barış Pınarı Harekatı öncesinde bölücü terör örgütü PKK/YPG tarafından karargâh olarak kullanılan ve üst düzey örgüt mensuplarının barındığının belirlendiği bir evde, bomba ile EYP (el yapımı patlayıcı) yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Tuzaklama ihtimaline karşı gerekli tedbirler alınarak evde gerçekleştirilen aramalarda, 5 adet savunma tipi el bombası, 22 adet elektrikli kapsül, 28 adet kapsül ateşliyicisi (kibrit başı eczası), elektrik güç ünitesi ve çok sayıda bilgisayar malzemesi bulundu.

Yorumlar (0)