Muhalefet partilerine göre asgari ücret ne kadar olmalı

Asgari ücrete yapılması planlanan muhtemel ara zam için ana muhalefet partisi CHP, 5 bin 250 TL’de öneride bulunurken HDP, asgari ücretin 10 bin TL olmasını önerdi. Gıda fiyatlarında yaşanan artış da kamuoyunun gündeminde yer almaya devam ediyor.

GÜNDEM 08.06.2022, 17:11 09.06.2022, 16:26
Muhalefet partilerine göre asgari ücret ne kadar olmalı

Enflasyon rakamlarının özellikle yüzde 70'i geçmesinin üzerine başta temel gıda maddeleri olmak kaydıyla konut kiralarında ve daha birçok kalemde fahiş fiyat yükselişleri yaşandı. Ülkede alım gücünün düşmesiyle beraber hükümet kanadı asgari ücrete ara zam yapılmasını gündemine aldı.

Hükümetten zam sinyali geldi

Geçtiğimiz gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, emekli ile asgari ücrete yönelik açıklamalarda bulundu ve 3600 ek sorunundan hemen sonra asgari ücrete ilişkin sorununun da çözüleceğini ima etti. Bu kapsamda Özhaseki, "Enflasyonun karşısında sabit gelirli ve dar gelirli vatandaşı ezdirmemek, onların hakkını savunmak, gelirlerini artırmak adına birtakım önlemler almak hükümetin işidir. Bu konuda sırayla hepsi yavaş yavaş geliyor. Dün iki tane müjde vardı. Önümüzdeki birkaç gün içinde yine müjde gelir. Sabır" diye konuştu.

İlk asgari ücret önerisi CHP'den geldi

Temmuz’da yapılacak olan enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünün iyileştirmesi için yapılacak olan asgari ücrete ara zam konusunda muhalefet partilerinden de rakam önerileri şimdiden gelmeye başladı.

İlk asgari ücret rakam önerisi ise geçtiğimiz haftalarda ana muhalefet partisi CHP'den geldi. CHP, yayınladığı rapor ile asgari ücretin 5 bin 225 TL olmasını talep etti.

HDP, CHP’nin 2 katı rakam önerdi

HDP, CHP'nin önerdiği asgari ücret rakamını fazlasıyla gölgede bıraktı. Meclis’te basın toplantısı düzenleyen HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, partisi adına açıklama yaptı ve asgari ücret konusunda belirledikleri rakamı duyurdu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun acilen toplanıp asgari ücreti günün şartlarına uygun olarak yeniden belirlemesinin gerektiğini söyleyen Paylan, "Asgari ücret bu koşullar altında en az 10 bin TL’ye yükseltilmelidir." İfadelerini kullandı.

Yorumlar (0)