Mağarayı 4 odalı, çelik kapılı daireye çevirmişler

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen Pençe-Yıldırım operasyonu sırasında tespit edilen bir mağara görenleri hayrete düşürdü.

GÜNDEM 10.05.2021, 13:04 11.05.2021, 07:55
Mağarayı 4 odalı, çelik kapılı daireye çevirmişler

Irak'ın kuzeyinde süren Pençe-Yıldırım operasyonu çerçevesinde teröristlerce kullanıldığı belirlenen 4 odalı ve rehineler için bir odası çelik kapıyla ayrılmış mağara bulundu.

MSB görüntüleri paylaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ele geçirilen mağaranın görüntüleri ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 4 odası bulunan ve iç kısmında çelik kapıyla ayrılmış rehine odası da olan bir mağaranın tespit edildiği bildirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyona ilişkin yaptığı paylaşımda görüntülerin yanı sıra şu ifadelere de yer verdi, "Irak kuzeyinde yer alan Basyan-Avaşin bölgesinde başarıyla sürdürülen Pençe-Yıldırım operasyonu çerçevesinde teröristlerce kullanıldığı anlaşılan geniş bir mağara tespit edildi. Mağara, içerisinde 4 odası bulunan ve 50 teröristin rahat bir şekilde barınabileceği büyüklükte olup içerisinde çelik kapıyla ayrılmış bir de rehine odası olduğu tespit edildi. Mağaranın içinde yapılan aramada faaliyetinde, 10 adet 100ve 80 mm’lik havan mühimmatı, basma düzenekli 9 adet EYP bulundu. İcra edilen faaliyetin sonunda ise mağara ile birlikte içeride bulunan mühimmatlar METİ timimizce imha edilmiştir."

Yorumlar (1)
Mustafa 3 yıl önce
Kaya mezarı