İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na seslenerek çağrı yaptı: "Genel başkanımdan istiyorum"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışında önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan İmamoğlu, “Genel başkanımdan tekrar istiyorum, tüm açılışlarımızı sizinle beraber yapmak istiyoruz. Zamanınızın yarısını İstanbul'a ayırmanızı istiyorum." sözlerini kullandı.

GÜNDEM 23.07.2022, 15:14 23.07.2022, 15:23
İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na seslenerek çağrı yaptı: "Genel başkanımdan istiyorum"

Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın açılışı İstanbul'da gerçekleştirildi. 

İmamoğlu: “Türkiye’nin en büyük ekmek fabrikasını açıyoruz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış töreninde açıklamalar yaptı. Konuşmasında fabrikada pek çok ekmek çeşidinin üretileceğine dikkat çeken İmamoğlu, "Dar gelirli vatandaşlarımıza bilhassa destek olmak bize çok yardımcı olacak" sözlerini kullandı. Ayrıca İmamoğlu, rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için, glütensiz ekmekler de dahil olmak üzere birçok farklı çeşitte ekmek üretileceğini dile getirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na seslenen İmamoğlu, 'açılış' çağrısı yaptı.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Fazla değil, değerli genel başkanımızla yalnızca 16 ay önce 21 Mart 2021 tarihinde bu fabrikamızın inşaasını başlatmıştı. Bugün de açılışını yapıyoruz. Türkiye'nin en iyi teknolojili ve en büyük ekmek fabrikamızı açıyoruz. Biz hem sosyal adaletli hem de demokrat bir belediyeyiz. İlk günden bu yana milletimize çalışıyor, aziz milletimizin tek kuruşuna ihanet etmeden, israf etmeden kalıcı çalışmalar yapıyoruz. Bu sebeple 2021 bütçemizi ikiye katladık. Bunun büyük bir bölümünü tabii ki çeyrek yüzyıldır ihmal edilen raylı sistemlere ayırdık. Öte yandan halkımızın ekonomik olarak en zor durumda olduğu süreçte yanlarında oluyoruz. Tabii ki bu durum, sorumluluğumuz olduğu kadar zorunluluktur. Çünkü bu durumun mesulü iktidardır”

“Türkiye’de her şey ateş pahası”

Açıklamalarına devam eden İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"İstanbul Belediyesi olarak, ülkenin yerel yönetimlerinin yatırımlarının dörtte birini biz yapıyoruz. İstanbul'a değer katacak 150 projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Bütün bunları yaparken yanımızda genel başkanımızı görmek istiyoruz. Şu anda sizin burada olmanızın, bütün ülkeye bir mesaj olduğuna inanıyorum. Bize oy veren değil, oy vermeyen oy veren herkese hizmet. Bu ülkede şu anda böyle adaletli bir hizmet sağlanıyorsa bunda Ahmet İsvan'ın emeği oldukça fazladır. Adil hizmet eden, Halk Ekmek'i kuran bu başkanın ne yazık ki kıymeti bilinmemiştir. Ülkede maalesef her şey ateş pahası, ülkeyi yönetemedikleri gibi her şeye kulaklarını da tıkıyorlar ve bu yaşananların normal olduğunu kabul ettirme gayretine giriyorlar. Çalışmalarımıza da saldırıyorlar. Peki kararsız, umutsuz muyuz? Hayır. Yüzüme bakan bütün herkes bunu görebilir. Burada pek çok çeşit ekmek üreteceğiz ancak dar gelirli vatandaşlarımıza bilhassa destek olmak konusunda çok yardımcı olacak. Glütensiz ekmekler de dahil olmak üzere rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımız için farklı farklı ekmekler üreteceğiz.”

Kılıçdaroğlu’na çağrı: “Bütün açılışları sizinle yapmak istiyoruz”

İmamoğlu, CHP liderine de seslendi ve sözlerini şöyle tamamladı:

"Vites artıracağız, hizmetlerimizi her geçen gün katlayacağız. Bu kentin kadim insanlarına seçeneksiz ve kimsesiz olmadıklarını göstereceğiz. Ne yaparlarsa yapsınlar devam edeceğiz, asla yılmayacağız. Genel başkanımdan tekrar istiyorum, tüm açılışlarımızı sizinle birlikte yapmak istiyoruz. Zamanınızın yarısını İstanbul'a ayırmanızı istiyorum."

Yorumlar (0)