Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu konuştu: 1 hafta karanlıktayız!

Elektrik faturalarına getirilen fahiş zamlar nedeniyle vatandaşın karanlığa sürüklendiğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödemeyeceğini söylemişti. Elektriklerinin kesildiğini belirten ve Twitter hesabından videolu paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, ne kadar süre daha karanlıkta kalacaklarını açıkladı.

GÜNDEM 21.04.2022, 22:18 22.04.2022, 00:55 Hakan Öksüz
Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu konuştu: 1 hafta karanlıktayız!

Son aylarda elektrik faturalarına yansıtılan fahiş zamları protesto eden  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil itaatsizlik yapacağını bildirmişti. 

Elektrik faturasını ödemeyeceğini kaydeden CHP lideri, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Eşimden haber aldım, elektirğimizi kesmişler. Bunu faturasını ödeyemeyen milyonlar için yapıyorum." ifadelerini kullanmış ve saat 21.00'de açıklama yapacağını belirtmişti.

"Holding sahipleri cebini doldurdu"

Kılıçdaroğlu, belirttiği saatte Twitter hesabından bir video paylaştı. Videoda elektriği kesilmiş evinde eşiyle beraber oturduğu görülen CHP lideri, önemli açıklamalarda bulundu. Bazı holding sahiplerinin cebinin dolması için milyonlarca kişinin karanlığa sürüklendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, elektrik dağıtımından sorumlu şirketlerin, 5'li çeteye teslim edildiğini kaydetti.

"Cengiz Holding parasına para katarken..."

Bahsettiği 5'li çetenin üyelerinden Cengiz Holding örneğini öne çıkaran CHP lideri, "Bu holdinge son 8 yılda 2 milyar 295 milyon 311 liralık ihale verildi. Onlar parasına para katarken milyonlarca kişi açlığa sürüklendi. Zenginler daha zengin oldu, yoksullar ise daha yoksul. 4 milyon kişinin elektriğini kestiler." dedi.

"1 hafta karanlıkta oturacağız"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ne kadar süre daha karanlıkta kalacakları sorusuna da yanıt verdi. Eşiyle birlikte 1 hafta daha karanlıkta kalacaklarını aktaran CHP lideri, "Halkın acısını paylaşmak için bir hafta karanlıkta oturacağız." dedi. Daha önce de adaletin sağlanması için kilometrelerce yürüdüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, yapılan zamların derhal geri çekilmesi ve enerjide KDV'nin kaldırılması gerektiğini, ifade etti.

Yorumlar (1)
Nazım arat 2 yıl önce
Anamuhalefet lideri çözüm üreten kişidir, aksayan bir konu gündeme getirince yer yerinden oynamalı. Kilicdaroglu bir kurumu basacagim diyor kapıda kaliyor, zam geri alınmaz ise fatura ödemem diyor ev karanlıkta kaliyor. Bu kafada birinin ulke yönettiğini düşünmek bile istemiyorum. Sol niye lider çıkaramıyor, soru bu