Kılıçdaroğlu: Evimizin elektriğini kesmişler

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yapılan zamlara tepki göstermek için elektrik faturasını ödemedi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden bugün elektriklerinin kesildiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, ''Eşim az önce haber verdi, elektriğimizi bugün kesmişler. Benim bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil. Bir direniştir'' diyerek durumu duyurdu.

GÜNDEM 21.04.2022, 13:41
Kılıçdaroğlu: Evimizin elektriğini kesmişler

Ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğu, şubat ayında yaptığı açıklama ile elektrik faturalarındaki %18’lik KDV’nin %1’e indirilmesini istemişti. Zamlar geri çekilinceye kadar fatura ödemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık tarihinde imza attığı zamları geri çekene kadar bugünden itibaren ben, gelen elektrik faturamın hiçbirini ödemeyeceğim" demişti.

Kılıçdaroğlu faturaları ödemedi, elektrikleri kesildi

Elektrik faturalarına yapılan son zamlara tepki göstermek için faturalarını ödemeyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği bugün kesildi. Yaşanan bu durumu sosyal medya hesabından duyuran Kılıçdaroğlu, ‘'Eşimden biraz önce bir haber geldi, bugün bizim evin elektriğini kesmişler. Bu duruma maruz kalan milyon tane vatandaş var. Ben bu yola onlar için çıktım. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil. Bu bir direniştir. Yaptığım bu eylem ülkenin karanlıkta yaşayan ailelerine ve çocuklarına ses olabilmek içindir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, bu sürece ilişkin bugün 21.00'de bir açıklama yapacağını söyledi.

Yorumlar (0)